Izvor: eKapija | Utorak, 28.02.2017.| 13:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjski odmor u podnožju Ozrena - Kompanija Milojević Gilje-Gas počinje u martu gradnju termi u Petrovu, pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Republika Srpska mogla bi uskoro uvrstiti u ponudu još jednu destinaciju za rehabilitaciju i banjski odmor turista. Naime, bijeljinska kompanija Milojević Gilje-Gas u opštini Petrovo uskoro počinje izgradnju banjsko-turističkog kompleksa, u koji će, prema procjeni, biti uloženo oko 3,5 mil EUR.

Tako će buduće terme u mjestu Kakmuž, u podnožju planine Ozren, imati hotel sa 60 soba i sedam apartmana, restoran, spa i velnes centar, otvorene i zatvorene bazene sa termo-mineralnom vodom, konferencijsku salu, svečanu salu kapaciteta 700 gostiju, kao i benzinsku pumpu i druge prateće sadražaje, potvrdio je za portal eKapija investitor Slaviša Jović.

Idejno rješenje Terma Ozren predstavljeno u Petrovu početkom februara. Prva faza izgradnje počinje već u martu, a završetak radova planiran je do kraja 2019.

- Uskoro počinjemo izgradnju prvog objekta u sastavu kompleksa, a to je benzinska pumpa. Sada je u toku izrada glavnog projekta za hotel, bazene i druge sadržaje i to bi trebalo da bude završeno do kraja marta. Potom očekujemo dobijanje saglasnosti za gradnju i koncesionih prava na termalnu vodu - kaže Slaviša Jović, direktor kompanije Milojević Gilje-Gas.

Prema riječima Jovića, biće to fazno ulaganje, pa je u prvoj fazi osim benzinske pumpe, planirana izgradnja tri otvorena bazena i djelimično uređenje infrastrukture.

Objekat hotela sa zatvorenim bazenima će se graditi na 14.000 m2, plus otvorena površina na kojoj su predviđeni otvoreni bazeni, parking i benzinska pumpa.

- Gradićemo potpuno novi kompleks, jer su postojeći objekti u veoma lošem stanju. Nisu održavani, a bez obzira na to, ne uklapaju se u naš koncept, tako da će s vremenom biti uklonjeni, u skladu sa fazama gradnje - kaže Jović.

Kompanija Milojević Gilje-Gas odlučila ja da ulaže u ovo područje upravo zbog njegovih prirodnih bogatstava. Područje Ozrena bogato je geotermalnim vodama koje u svom sastavu imaju dosta ljekovitih minerala. Pogodnost lokacije ogleda se i u blizini dva velika grada - Doboja i Tuzle.

Direktor kompanije smatra da će izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj dovesti turiste iz Hrvatske, Slovenije i drugih zapadnih zemalja, dok put C5 povezuje ovo područje sa potencijalnim gostima iz centralne i južne BiH.

- Tu su i prijateljski odnosi koje imamo sa opštinom Petrovo, njenim stanovnicima i firmama koje su naši poslovni partneri. Imamo punu podršku Vlade RS i opštinske uprave, koji su dali sve od sebe da riješe administrativne probleme na koje smo naišli i da nas dovedu kao investitora.

Jović navodi da goste očekuju prvenstveno sa područja opštine Petrovo i sudjedne Gračanice, pa onda i turiste iz cijele BiH. Mjesta će biti, kaže, i za one koji budu dolazili iz susjednih i drugih zemalja svijeta.

Smatra da će Terme Ozren predstavljati biser turizma za Petrovo.

- Nadam se da će se opština Petrovo ponositi ovim kompleksom nakon njegove izgradnje. Ipak treba da sačekamo završetak radova, pa da na ovu temu pričamo zajedno sa stanovnicima Petrova i da vidimo šta oni misle.

Načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković ranije je rekao da je riječ o najznačajnijem projektu u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih 10 godina.

Vedrana Džudža


Fotogalerija
Terme Ozren u opštini Petrovo

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.