NavMenu

Banjski odmor u podnožju Ozrena - Kompanija Milojević Gilje-Gas počinje u martu gradnju termi u Petrovu, pogledajte kako će izgledati (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 28.02.2017. 13:27
Komentari
Podeli
Republika Srpska mogla bi uskoro uvrstiti u ponudu još jednu destinaciju za rehabilitaciju i banjski odmor turista. Naime, bijeljinska kompanija Milojević Gilje-Gas u opštini Petrovo uskoro počinje izgradnju banjsko-turističkog kompleksa, u koji će, prema procjeni, biti uloženo oko 3,5 mil EUR.

Tako će buduće terme u mjestu Kakmuž, u podnožju planine Ozren, imati hotel sa 60 soba i sedam apartmana, restoran, spa i velnes centar, otvorene i zatvorene bazene sa termo-mineralnom vodom, konferencijsku salu, svečanu salu kapaciteta 700 gostiju, kao i benzinsku pumpu i druge prateće sadražaje, potvrdio je za portal eKapija investitor Slaviša Jović.

Idejno rješenje Terma Ozren predstavljeno u Petrovu početkom februara. Prva faza izgradnje počinje već u martu, a završetak radova planiran je do kraja 2019.

- Uskoro počinjemo izgradnju prvog objekta u sastavu kompleksa, a to je benzinska pumpa. Sada je u toku izrada glavnog projekta za hotel, bazene i druge sadržaje i to bi trebalo da bude završeno do kraja marta. Potom očekujemo dobijanje saglasnosti za gradnju i koncesionih prava na termalnu vodu - kaže Slaviša Jović, direktor kompanije Milojević Gilje-Gas.

Prema riječima Jovića, biće to fazno ulaganje, pa je u prvoj fazi osim benzinske pumpe, planirana izgradnja tri otvorena bazena i djelimično uređenje infrastrukture.

Objekat hotela sa zatvorenim bazenima će se graditi na 14.000 m2, plus otvorena površina na kojoj su predviđeni otvoreni bazeni, parking i benzinska pumpa.

- Gradićemo potpuno novi kompleks, jer su postojeći objekti u veoma lošem stanju. Nisu održavani, a bez obzira na to, ne uklapaju se u naš koncept, tako da će s vremenom biti uklonjeni, u skladu sa fazama gradnje - kaže Jović.

Kompanija Milojević Gilje-Gas odlučila ja da ulaže u ovo područje upravo zbog njegovih prirodnih bogatstava. Područje Ozrena bogato je geotermalnim vodama koje u svom sastavu imaju dosta ljekovitih minerala. Pogodnost lokacije ogleda se i u blizini dva velika grada - Doboja i Tuzle.

Direktor kompanije smatra da će izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj dovesti turiste iz Hrvatske, Slovenije i drugih zapadnih zemalja, dok put C5 povezuje ovo područje sa potencijalnim gostima iz centralne i južne BiH.

- Tu su i prijateljski odnosi koje imamo sa opštinom Petrovo, njenim stanovnicima i firmama koje su naši poslovni partneri. Imamo punu podršku Vlade RS i opštinske uprave, koji su dali sve od sebe da riješe administrativne probleme na koje smo naišli i da nas dovedu kao investitora.

Jović navodi da goste očekuju prvenstveno sa područja opštine Petrovo i sudjedne Gračanice, pa onda i turiste iz cijele BiH. Mjesta će biti, kaže, i za one koji budu dolazili iz susjednih i drugih zemalja svijeta.


Smatra da će Terme Ozren predstavljati biser turizma za Petrovo.

- Nadam se da će se opština Petrovo ponositi ovim kompleksom nakon njegove izgradnje. Ipak treba da sačekamo završetak radova, pa da na ovu temu pričamo zajedno sa stanovnicima Petrova i da vidimo šta oni misle.

Načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković ranije je rekao da je riječ o najznačajnijem projektu u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih 10 godina.

Vedrana Džudža


Fotogalerija
Terme Ozren u opštini Petrovo
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.