Izvor: Klix | Nedjelja, 19.02.2017.| 09:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Riješeni svi sporovi - Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Sarajevo Tower počinje na ljeto 2017.

Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, u sarajevskom naselju Pofalići, počet će ovog ljeta, kazao je za Klix.ba ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

Projekt izgradnje stambeno-poslovnog objekta predstavljen je još 7. aprila 2015. godine, a prema ranijem pisanju medija, radovi nisu počeli zbog spora investitora sa susjedima, odnosno firmom Rama-Glas. Međutim, direktor te kompanije demantirao je da je ulagao bilo kakve tužbe.

- Ne znam da je bio ikakav spor, niti da sam ga imao sa bilo kim. Rama-Glas se nije žalio ni na šta. Već se ruši postojeći objekat i izvode se radovi - kazao je Nahid Hasanbegović, direktor firme Rama-Glasa za Klix.ba.

S druge strane, ministar Lukić je kazao da će uskoro doći do realizacije ove investicije, te da je izdata urbanistička saglasnost za gradnju.

- Bilo je raznih tužbi, žalbi i upravnih sporova. Sve je riješeno i konačno je izdata pravosnažna urbanistička saglasnost. Odobreno je građenje objekta, a sve potrebne aktivnosti i prateće saglasnosti su također realizirane. U pripremi je početak radova, a dodatno je potrebno da investitori dostave organizacionu šemu radova i akte - kazao je Lukić.

Prema njegovim riječima, početak radova nije vremenski određen, ali postoji rok vezan za termin pravosnažnosti odobrenja za građenje i to bi se trebalo realizirati za godinu dana, inače odobrenje gubi na pravosnažnosti.

- Gradnja počinje za nekoliko mjeseci, mislimo da će to biti ovog ljeta, a sada je sve do investitora - naglasio je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

Sarajevo Tower je investicija od 100 mil KM koju će bosanskohercegovački ANS Drive podijeliti s kuvajtskom kompanijom Smart Invest.

Pogledajte kako će izgledati kompleks Sarajevo Tower nakon izgradnje!

Fotogalerija
"Sarajevo Tower"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.