NavMenu

Banjaluka smanjila vrijednost nekretnina za 10% u više zona

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 28.12.2016. 10:16
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com/Lumpang Moonmuang)
Grad Banjaluka je umanjio vrijednost kvadratnog metra stanova, kuća, poslovnih prostora i zemljišta u trećoj, četvrtoj, petoj, šestoj i sve četiri vangradske zone za 10% i zahvaljujući tome vlasnici nekretnina u tim dijelovima grada ubuduće će plaćati manje poreze na nepokretnosti.

Gradonačelnik Igor Radojičić je dodao da je to dio odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada za 2017. koju je prihvatila Skupština grada.

- Tu odluku prati i zaključak prema kojem će biti donesena nova odluka o zonama, jer je bilo dosta primjedbi građana na granice pojedinih zona, pogotovo u prigradskom području, zbog čega su ove godine plaćali veće račune za porez na nepokretnosti - kazao je Radojičić.

Stopa za oporezivanje nepokretnosti, o čijoj primjeni je takođe donijeta odluka, iznosiće 0,20% od procijenjene vrijednosti nepokretnosti, s tim da poreska stopa na nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost iznosi 0,10%. Pod ovim nepokretnostima podrazumjevaju se objekti za proizvodnju i objekti za skladištenje sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda, ukoliko čine zaokruženu proizvodnu cjelinu.


Poreska osnovica za obračun poreza na nepokretnost je procijenjena tržišna vrijednost nepokretnosti na dan 31. decembar prethodne godine.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.