NavMenu

Fond za izgradnju boračkih stanova KS pravit će zgrade na Šipu, Dobrinji i u Vogošći

Izvor: Dnevni avaz Četvrtak, 13.03.2008. 10:09
Komentari
Podeli

"Fond za izgradnju boračkih stanova Kantona Sarajevo trebao bi u ovoj godini početi s gradnjom objekata u općinama Centar, Vogošća i Novi Grad", izjavio je za Dnevni avaz Haris Hasanagić, finansijski direktor Fonda.

Prema njegovim riječima, za sve tri lokacije Fond čeka da općine objave oglas o ponudi zemljišta, jer bez toga ne može ni početi planirana gradnja.

"Ne znam koji je problem s općinom Vogošća. Što se tiče općine Centar i lokacije na Šipu, navodno postoji neki problem sa Zavodom za izgradnju KS, a to će, nadam se, biti riješeno. Općina Novi Grad uskoro bi trebala riješiti spor zbog imovinskopravnih odnosa na lokalitetu Dobrinje, gdje smo planirali početi izgradnju" kazao je Hasanagić.

Ističe kako će Fond pokušati da maksimalno ubrza proces gradnje boračkih stanova, ali da cijenu kvadratnog metra u novogradnji još nije moguće znati. "Cijena zavisi od tendera i izvođača koji je nude, jer mi sada ne možemo nekoga natjerati da radi s onim što mi ponudimo" pojašnjava Hasanagić i dodaje ako bi Fondu bila ponuđena nedovršena zgrada po povoljnoj cijeni, postojala bi šansa za njenu kupovinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.