NavMenu

EFT: Okončana prva faza projekta TE Stanari - Od maja izgradnja objekta u Stanarima

Izvor: Oslobođenje Petak, 07.03.2008. 10:32
Komentari
Podeli

Građevinski radovi na lokaciji buduće Termoelektrane (TE) Stanari počeće u maju ove godine, saopštila je jučer EFT Grupacija.

"Danas smo na našem sajtu objavili koncesioni ugovor o izgradnji i korišćenju termoelektrane Stanari i time je i zvanično završena prva faza ovog projekta", kazao je direktor za komunikacije EFT-a Nenad Savić.

Prema njegovim riječima, planirano je da 16. maja, na godišnjoj proslavi rudnika, svečano počne implementacija druge faze projekta, i to iskopavanjem temelja prvog građevinskog objekta budućeg rudarskog-energetskog kompleksa Stanari.

U EFT-u ističu da se projekat izgradnje TE Stanari odvija po planiranoj dinamici, te da se očekuje da elektrana kapaciteta 420 megavata bude završena u drugoj polovini 2012. godine.

Ovo će biti prva značajna termoelektrana koja je na području zapadnog Balkana izgrađena u posljednjih trideset godina.

Investicija u rudnik i termoelektranu Stanari najveća je do sada u energetski sektor Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost projekta premašiće 1,3 milijarde maraka, a očekuje se da oko 40 posto od te sume pripadne domaćim preduzećima koja će biti angažovana na projektu.

U naredne četiri godine, kako je najavljeno iz EFT-a, u Stanarima će biti otvoreno oko 3.000 novih radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.