NavMenu

Turci u Zadru otvaraju prvi hotel Hyatt u Hrvatskoj - Vrijednost investicije 100 mil EUR

Izvor: Poslovni dnevnik Petak, 14.10.2016. 08:37
Komentari
Podeli
(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Turska kompanija Dogus u preuređenje zgrade Maraske u Zadru u hotel Hyatt ulaže 100 mil EUR, a u Šibeniku uz svoj hotel kupuju i remontni centar za brodove.

Preuređenje bivše zadarske fabrike Maraska u prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj sa pratećim rezidencijalnim i komercijalnim sadržajima biće gotovo u proljeće 2019. Uz hotel, Dogus grupa sagradiće i 115 luksuznih rezidencija i komercijalni dio sa ekskluzivnim trgovinama i ugostiteljskim sadržajima. Vrijednost ulaganja iznosiće 100 mil EUR, a ulaganjem u hotel Maraska ukupni iznos ulaganja Dogus grupe u Hrvatsku biće 350 mil EUR.

Drugi veliki projekt te kompanije je preuzimanje šibenskog NCP-a, gdje Turci zaokružuju investicije u šibensku Mandalinu podizanjem remontnog brodogradilišta na svjetski nivo.

Vlasnik NCP grupacije, Goran Prgin, prvo je prije nekoliko godina Dogus grupi prodao turistički projekat Šibenik, s pravom građenja hotela i koncesijom za marinu u šibenskoj Mandalini, a sada dogovara prodaju remontnog brodogradilišta.

Turska kompanija je tim projektom odlučila da zaokruži investicije u šibensku Mandalinu, gdje se nalazi njihov novi rizort u koji je zasad investirano 26 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.