NavMenu

Grad Banja Luka će dobiti dva kružna toka – Projekat vrijedan 5 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.02.2008. 14:15
Komentari
Podeli

Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, i Mladen Lazendić, direktor JP "Putevi RS", potisali su juče sporazum o sufinansiranju tri projekta iz oblasti saobraćajne infrastrukture, ukupne vrijednosti oko pet miliona KM.

Potpisivanju je prisustvovao i Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS.

Prema ovom sporazumu, u najvećem gradu Srpske gradiće se dva kružna toka, a biće nastavljena i izgradnja istočnog tranzita.

Kružni tok će biti izgrađen na raskrsnici ulica Karađorđeva, Omladinska, Bulevar cara Dušana i Krajiških brigada u naselju Lauš, te na raskrsnici ulica Krajiških brigada, Marije Dimić i Ivana Gorana Kovačića u naselju Lazarevo.

Sredstva je obezbijedila Vlada RS, a početkom narednog mjeseca počeće radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici u naselju Lauš, koji bi trebalo da bude završen već do kraja ovogodišnje građevinske sezone.

"Nedavno je raspisan konkurs za izvođača radova, koji će uskoro biti i izabran. Izvršena je parcelacija i izrada urbanističko-tehničkih uslova, a riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi za taj kružni tok", rekao je Mladen Lazendić, direktor "Puteva RS".

Administrativna služba grada dužna je riješiti imovinsko-pravne odnose dok je sav ostali posao na "Putevima RS", rečeno je juče nakon sastanka.

Potpisujući sporazum gradonačelnik je istakao da su ovaj dan Banjalučani dugo čekali.

"Problem gužve na zapadnom tranzitu, koji je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, izgradnjom ova dva kružna toka biće znatno smanjen. Nadamo se da je ovo samo početak realizacije velikih projekata u našem gradu", rekao je Davidović.

Da ulaganjima u infrastrukturne objekte u Banjaluci nije kraj istakao je i ministar Čubrilović, koji je istakao da je u posljednje vrijeme najmanje ulagano u razvoj infrastrukture u Banjaluci.

"Grad Banjaluka je konkurisao na još nekoliko važnih projekata, među kojima je i put prema Sanskom Mostu, modernizacija stare gradiške ceste, a nadamo se da ćemo i u budućnosti učestvovati u realizaciji važnih projekata za grad", istakao je Čubrilović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.