Izvor: eKapija | Petak, 12.08.2016.| 12:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fudbaleri Edin Džeko i Emir Spahić planiraju gradnju luksuznih apartmana u Dubrovniku

(Foto: Bildagentur Zoonar GmbH/shutterstock.com)
Fudbalski reprezentativci Edin Džeko i Emir Spahić najavljuju kako imaju namjeru dio zarađenih miliona uložiti u gradnju luksuznih apartmana u Dubrovniku. To potvrđuje i činjenica da je ovaj dvojac kupio i zemlju u jednom od najatraktivnijih naselja, ali na gradnju će morati pričekati jer, već duže vrijeme čekaju zeleno svjetlo gradske uprave.

Kako tvrde, nadležne službe nemaju razumijevanja za njihove zahtjeve i otežu s izdavanjem građevinske dozvole.

Edin Džeko, poznati nogometaš Rome i reprezentativac BiH, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje je često viđan kada bi dolazio na odmor kod prijatelja Emira Spahića.

Kako bi mogao kupovati nekretnine u Hrvatskoj, Džeko je morao dokazati da u susjednoj zemlji ima odobren stalni boravak ili pokazati dokaz da obavlja dopuštenu djelatnost. On se, zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije Senijadom Ibričićem, odlučio za ovo drugo i prije tri godine osnovao trgovačko društvo DŽ.E.I., sa sjedištem u Splitu, u kojemu obavlja funkciju člana društva, a njegov otac Midhat je direktor.

Zbog toga je zajednički biznis i izgradnja apartmana tandema Džeko – Ibričić bio sasvim logičan slijed događaja. Naime, ovaj dvojac gradi luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more, a budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka, prenio je Indikator.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.