NavMenu

Otvorene ponude za izgradnju LOT-a 2 Sarajevske obilaznice

Izvor: M.I.T.A. Group Četvrtak, 31.01.2008. 16:10
Komentari
Podeli

U prostorijama JP Direkcija cesta Federacije Bosne i Hercegovine danas su otvorene ponude pristigle za izvođenje radova na izgradnji Bajpasa Sarajevo (LOT 2). Ukupno je dostavljeno devet ponuda. Ponude su dostavili sljedeći ponuđači: CMC, STRABAG, SCT, OHL, Konstruktor Inžinjering d.d. Split, JV Viadukt Zagreb, GP PUT Sarajevo, PORR, Alpine BAU, JV Osijek - Koteks d.d. Osijek, INGRA d.d. Zagreb, GP Dubrovnik d.d. Dubrovnik.

Na otvaranju ponuda, pored predstavnika zainteresiranih izvođača radova bili su i članovi Komisije za evaluaciju i procjenu ponuda koju čine uposlenici JP DC FBIH, predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija te predstavnici konsultanata koji vrše tehničku pomoć pri evaluaciji ponuda.

Po javnom i transparentnom otvaranju ponuda, na čije otvaranje predstavnici izvođača nisu imali primjedbi, Komisija će nastaviti sa evaluacijom i procjenom ponuda te nakon završetka rada svoje prijedloge za najpovoljnijeg izvođača radova dostaviti bankama – kreditorima izgradnje Sarajevske obilaznice na odobrenje.

Po davanju suglasnosti od strane svih kreditora na dodjelu ugovora pristupit će se slanju obavijesti svim izvođačima te potpisivanju ugovora.

LOT 2 Sarajevske obilaznice obuhvaća dvije dionice i to LOT 2A Butila- Briješće i LOT 2B Stup- Briješće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.