NavMenu

Izgradnja pristaništa i marine u Neumu – Investicija vrijedna 1,5 mil KM

Izvor: Oslobođenje Četvrtak, 17.01.2008. 11:44
Komentari
Podeli

Federacija BiH u 2008. godini će investirati 1,5 miliona KM u izgradnju pristaništa i marine u Neumu. Projekti ovih objekata biće završeni tokom marta, izjavio je za Oslobođenje Izet Mehinagić, pomoćnik ministra prometa i komunikacija u Vladi FBiH, uz tvrdnju da će radovi početi po okončanju ovoljetne turističke sezone.

Projektantska kuća Eco – plan d.o.o. iz Mostara uradit će projektnu dokumentaciju a ovaj posao je dobila na javnom tenderu. Projektom za koji će biti plaćeno oko 400.000 KM predviđena je izgradnja pristaništa za prihvat trajekata sa 150 do 200 putnika i svih drugih plovila, marine sa do stotinu vezova i potrebnim objektima infrastrukture, te prostorom za smještaj granične policije, carine, ambulante, garaže i svjetionika. Time će biti otvoreno i na desetine novih radnih mjesta.

"Sa ovim objektima Neum definitivno postaje pomorski grad. Zahvaljujući tome, saobraćaj, turizam i ukupan razvoj Neuma biće ubrzani" kazao je Mehinagić. S obzirom na to da lociranje i funkcionisanje spomenutih sadržaja zadire u interese stanovništva, odmah po preuzimanju projekata Ministarstvo prometa i komunikacija će organizovati javnu raspravu o studiji uticaja objekata na okoliš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

15.04.2024.  |  Građevina

50 godina Lukavac Cementa

15.04.2024.  |  Građevina

15.04.2024.  |  Vijesti

Znate li za "slučajni biser" Srednje Bosne? (VIDEO)

15.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.