NavMenu

Izabran projekat prve dionice južne longitudinale: Gradnja kružnog toka u naselju Hrasno

Izvor: Oslobođenje Srijeda, 09.01.2008. 12:21
Komentari
Podeli

Nakon razmatranja nekoliko prijedloga idejnih rješenja izgleda i trase južne longitudinale, prošle sedmice u Općini Novo Sarajevo odlučeno je da na raskrsnici ulica Azize Šaćirbegović, Zvornička, Put Mladih muslimana, Olovska i Varaždinska bude izgrađen kružni tok. Rješenje koje je izabrano, prema riječima Nedžada Koldže, načelnika općine Novo Sarajevo, biće naknadno izmjenjeno.

"Raspravljali smo o realnim varijantama u kojima nema mnogo rušenja, odnosno neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Projekat s kružnim tokom je bio najprihvatljiviji, tako da ćemo s malim izmjenama u izabranom projektu, moći početi gradnju", istakao je Koldžo.

Na drugoj dionici, u Zagrebačkoj ulici, postoji problem sa stambenim objektom koji jednim dijelom stoji na predviđenoj trasi južne longitudinale. I za ovu dionicu Općina je dobila tri rješenja, ali s obzirom da se pomenuti dio saobraćajnice neće graditi u skorije vrijeme, u Općini se nije mnogo raspravljalo o ovom problemu.

"Zgrada u Zagrebačkoj ulici jednim dijelom ulazi u trasu južne lngitudinale. Dobili smo tri rješenja, a jedno smo odmah odbacili jer se u njemu zahtjeva rušenje zgrade. Takvo rješenje nije prihvatljivo za nas i zbog toga je odbačeno. O ostalim projektima će se raspravljati kada dođe vrijeme za gradnju", naglasio je Koldžo.

Bez obzira na početak izgradnje južne longitudinale, Općina Novo Sarajevo je budžetom za 2008. godinu osigurala potrebna finansijska sredtva za izgradnju pothodnika u Hrasnom, koji će obezbjediti sigurno kretanje pješaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.