NavMenu

"Širbegović grupa": 2007. godina najuspješnija do sada

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.01.2008. 14:39
Komentari
Podeli

Širbegović grupa je 2007. godinu ocijenila kao najuspješniju godinu u dosadašnjem poslovanju firme. Svi napori koje je ova kompanija uložila dali su vidne rezultate u vrlo kratkom roku. "Ostvarili smo viziju. Postali smo vodeća regionalna kompanija, prepoznatljiva po svojim uspjesima, društvenoj odgovornosti i kvalitetu, te odnosu prema kupcima", navodi se u saopćenju kompanije. Kompanija Širbegović želi da i u narednoj godini dostigne najviši nivo kompetentnosti i posvećenosti, jer, kako kažu, znanje nema alternativu.

Najveći pomak napravljen je u prodaji betonskih konstrukcija. U prošloj godini kompanija je povećala produktivnost za sto odsto, a plan za narednu godinu je 85 000 m3, što znači u prosjeku 7.000 m3 mjesečno. "Poseban rast očekujemo u domenu metalnih konstrukcija. Cilj nam je da u narednoj godini povećamo kapacitet, ali i da usvojimo proizvode koji imaju viši stepen obrade, a samim tim i veću cijenu na tržištu. Primjer saradnje sa njemačkom firmom Liebherr je ono što želimo da ostvarimo i sa nekoliko drugih kompanija", kažu iz Širbegović grupe.

Kompanija je u protekloj godini ostvarila prihod od oko 80 miliona KM, a da bi to ostvarila morala je investirati skoro 20 miliona KM. Plan za narednu godinu je prihod od 90 miliona KM. Širbegović grupa uskoro počinje sa aktivnostima na uvođenju ISO 14 000 - Standard okolinskog upravljanja i ISO 18 000 - Standard obezbjeđenja zdravlja i sigurnosti.

Firma je ove godine dobila i priznanje za društveno odgovorno preduzeće godine, u kategoriji korporativne filantropije, nagradu za Regionalnog biznis partnera, kao i nagrade za najuspješniju kompaniju u oblasti građevinarstva i brand broj jedan u BiH. Također, direktor kompanije Faruk Širbegović dobio je nagradu za poslovnu ličnost godine. Cilj Širbegović grupe je da i u narednoj godini predano radi na pretvaranju posla u zadovoljstvo, navodi se u saopćenju.

Širbegović grupa

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.