Izvor: Dnevni avaz | Ponedjeljak, 17.12.2007.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Investicijska banka FBiH želi kupiti zgradu KJKP "Vodovoda i kanalizacije"!

(Foto: b)

Investicijska banka FBiH je na adrese Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo i Vlade Sarajevskog kantona uputila pismo namjere, u kojem navodi da je spremna kupiti nedovršeni objekat KJKP "Vodovod i kanalizacija" u blizini sjedišta sarajevskog "Energoinvesta" u naselju Pofalići.

Objekat za koji su mnogi zainteresirani nikada nije prodat jer, bez obzira na njegovu atraktivnu lokaciju i dozvolu, prema kojoj se može graditi 17 spratova, nikada nije dostigao cijenu višu od 2,5 miliona KM. Investicijska banka FBiH, prema prvom pismu namjere, spremna je platiti 4,5 miliona KM za objekat i zemljište kako bi na tom mjestu izgradila objekat u kojem bi bilo njeno sjedište.

No, za objekat je istovremeno zainteresirana i Vlada FBiH, koja je vlasnik Investicijske banke. Cilj Vlade bi u ovom trenutku bio da u budućoj zgradi na tom lokalitetu smjesti niz federalnih institucija za koje plaća zakup, ne odustajući od namjere da njeno buduće sjedište bude u dijelu "Elektroprivrede BiH", a za što su već planirane investicije u budžetu FBiH. Konačna odluka koja će od ove dvije institucije kupiti objekat "Vodovoda i kanalizacije" bit će donesena narednih dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.