Izvor: Beta | Nedjelja, 17.04.2016.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Položen kamen temeljac za hotel "Hilton" u Beogradu

Izgled budućeg hotela "Hilton" u Beogradu
Kamen temeljac za hotel "Hilton", koji će biti izgrađen na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina u Beogradu, položen je u nedjelju, 17. aprila. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom ocijenio da je izgradnja "Hiltona" jedan od pokazatelja da Beograd postaje "centralna tačka regiona".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao je je "Hilton" "prvi hotel sa pet zvjezdica koji se gradi u Beogradu nakon skoro tri decenije". Kako je naveo, u ovaj projekat biće uloženo 70 mil EUR, a investicija će obezbijediti posao za 300 ljudi.

Beogradski "Hilton" prostiraće se na ukupno 32.418 m2, imaće 250 soba i apartmana, osam spratova, a na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom. Izgradnja luksuznog kompleksa, na kojoj će biti angažovane građevinske kompanije iz Srbije, trebalo bi da bude završena 2018. godine.

Potpredsjednica za razvoj kompanije "Hilton Worldwide" Meribel Arnet kazala je da ta kompanija vidi Beograd koji se brzo kreće ka novoj budućnosti, te je istakla uvjerenje da "Hilton" u glavnom gradu Srbije "postati broj jedan za posjetioce".

Na ceremoniji je spomenut rastući turistički potencijal Beograda i Srbije.

- U prošloj godini broj turista je porastao za 11% a u prva dva mjeseca ove godine bilo je 13% više turista nego u januaru i februaru prošle godine, a broj onih koji žele da dodju je svakog dana sve veći - rekao je Vučić i naglasio da je za razvoj turizma neophodna stabilnost u zemlji.

Polaganju kamena temeljca za hotel "Hilton" je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.