NavMenu

Kompanija "Green Valley" iz UAE želi graditi luksuzno naselje u Vogošći

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.02.2016. 18:04
Komentari
Podeli

(Foto: greenvalleyuae.com)
Sudeći prema najavama građevinske kompanije "Green Valley" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u glavnom gradu BiH trebala bi početi realizacija novog velikog građevinskog projekta gradnje luksuznog naselja u blizini Vogošće, nedaleko od mjesta Svrake, prenosi portal "Sarajevo-construction".

- Novi projekat u Sarajevu strateški je smješten u Vogošću, na jedan od najviših vrhova u gradu. To će biti jedan veliki korak naprijed za firmu u procvatu tržišta nekretnina u ovoj regiji, u kojoj je pojačan interes investitora – naveo je Mahmud Rabah, dodajući da će karakteristike ovog projekta biti neusporedive s ostalim te da očekuje veliku potražnju, kakvu su imali i raniji projekti ove kompanije u UAE i Turskoj.

Rezidencijalni kompleks gradio bi se na prostoru površine 73.000 metara kvadratnih, na kojem bi bilo smješteno 98 vila i 368 stanova.

- Naselje će sadržavati i zabavne usluge i poslovnu četvrt. Otvorit će se restorani, kafei, šoping centri, a posjetioci će moći uživati u šetnji kroz naselje te uživati u pogledima na osvijetljene fontane koje će biti smještene duž šetališta – navodi se u opisu.

Osim toga, biće sagrađena igrališta za razne sportove, dječije igraonice i vrtići, otvoreni i zatvoreni tipovi bazena, a postojat će 24-satno osiguranje.

Posebno se naglašava lokacija cijelog naselja te se ističe blizina aerodroma i centra grada, do kojih se automobilom stiže za 15 minuta. Kao prednost ističu čist zrak i zelenilo koje će okruživati luksuzne apartmane i vile.

Kako se navodi na stranici, gradit će se dvije vrste vila. Jedna će biti površine 160 kvadrata, dok će druga imati 200 kvadratnih metara površine. Što se tiče apartmana, tu je veća raznolikost. Najmanji će imati 40 kvadrata, a najveći 225, prenio je "Sarajevo-construction".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.