NavMenu

Hrvatski "Đuro Đaković" traži kupca za dvije tvrtke

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2015. 10:17
Komentari
Podeli
"Đuro Đaković Holding" krenuo je u proces pronalaženja strateškog partnera za dvije svoje tvrtke - "Đuro Đaković Strojna obrada" i "Đuro Đaković Energetika i infrastruktura", za koje je objavio javni poziv za iskazivanja interesa za kupnju udjela prikupljanjem indikativnih, neobvezujućih ponuda, koje zainteresirani mogu podnijeti do kraja siječnja 2016. godine, prenosi "Manager".

Prema javnim pozivima objavljenim i na Zagrebačkoj burzi, "Đuro Đaković Holding" prodaje cijeli svoj udio u temeljnom kapitalu društva "Đuro Đaković Strojna obrada", koji se sastoji od 10.307 udjela, svaki nominalne vrijednost tisuću kuna, odnosno ukupne nominalne vrijednosti 10,3 milijuna kuna, a u "Đuro Đaković Energetika i infrastruktura" prodaje svoj udio od 97,564% temeljnog kapitala.

Naime, "Đuro Đaković Holding" u "ĐĐ Energetika i infrastruktura", čiji je temeljni kapital 31,7 milijuna kuna (4,1 mil EUR), drži 77.386 poslovnih udjela, svaki nominale 400 kuna (52 EUR), što ukupno čini poslovne udjele nominalnog iznosa od 30,9 milijuna kuna (4 mil EUR) i daje 97,564% temeljnog kapitala.

Svrha javnih poziva, kako se navodi, je utvrđivanje postojanja fizičkih i pravnih osoba zainteresiranih za kupnju, a rok za otkup i preuzimanje natječajne dokumentacije i podnošenje indikativne ponude je 31. januara 2016. godine.


Objava javnog poziva, otkup i preuzimanje natječajne dokumentacije ili primitak indikativne ponude ne stvaraju nikakvu obvezu "Đuro Đaković Holdingu", ističu iz slavonskobrodskog holdinga.

Inače, prema podacima iz devetomjesečnog izvješća, "Grupa Đuro Đaković" je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode od 327,5 milijuna kuna (42,8 mil EUR), što je 19,4% više nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi rasli sporije, za 12,3%, na 368,4 milijuna kuna (48,2 mil EUR). Tako je i gubitak "Grupe Đuro Đaković" u prvih devet mjeseci smanjen za 24%, na 40,9 milijuna kuna (5,3 mil EUR), prenio je "Manager".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.