NavMenu

Lukavac dobija moderan stambeno-poslovni kompleks na jesen 2016. - Firma "Delta" ulaže 12 mil KM (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 18.04.2015. 13:22
Komentari
Podeli

U Lukavcu je počela izgradnja preostale dvije zgrade modernog stambeno-poslovnog kvarta "Delta city" u koji lokalna firma "Delta" ulaže 12 mil KM.

Jedna od tri zgrade (AAM1, AAM2 i AAM3) je već gotova, a mašine i radnici su ovih dana uposleni u dovršetak izgradnje ovog kompleksa smještenog u Titovoj ulici. U zgradi AAM1 ostao je još jedan slobodan stan, dok će u dvije druge zgrade biti ponuđen 81 stan. Obje imaju po 9 spratova, a u ponudi će biti od jednostobnih do četvorosobnih stanova.

Kompleks "Delta city" činiće tri stambeno-poslovne zgrade, samouslužna praonica i garaže na sprat. Planirano je da radovi koji su počeli ovih dana budu gotovi do novembra 2016. godine. Iz firme "Delta" za portal eKapija.com posebno ističu kvalitet gradnje.

- Deset godina garancije nije praksa u našoj zemlji, što je dokaz investitora o kvalitetu gradnje. Lift sa 9 osoba renomirane švicarske firme "Schindler" nije nešto što često viđate u BiH, a pogotovo ne u Lukavcu. Tako je i sa termo-blok opekom debljine 30 cm, pregradnim zidovima debljine 30 cm, organskom fasadom debljine 12 cm u najskupljim crvenim tonovima njemačkog proizvođača "Sto" i drugim iznimno skupim segmentima gradnje.

Investitori kažu da je poznato je da je granit izuzetno luksuzan materijal, a njime planiraju obložiti podove hodnika i svih zajedničkih dijelova zgrade, kao što je već u zgradi AAM 1.

- Skrenuli bi pažnju i na šestokomorne profile sa troslojnim "termo love" staklima firme "Gealan" i na upotrebu ekološki prihvatljivih bio materijala u cilju očuvanja zdravlja budućih stanara, kao i vrste korištenih materijala u izgradnji kako bi koštanje održavanja nakon 10 godina bilo minimalno. Mislimo i na njihovu sigurnost i udobnost, pa ponovo planiramo graditi odvojene hodnike sa interfonima na etažama i protupožarnim stepenicama i sve što drugi nemaju - ističu iz kompanije "Delta".

Nakon što bude gotov cjelokupan kompleks, posao će dobiti 60 ljudi. Cijena kvadratnog metra stana iznosiće već od 1.153 KM+PDV.

T.B.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.