NavMenu

Počela izgradnja sportske dvorane u Bužimu

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.02.2015. 19:40
Komentari
Podeli

Kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane u Bužimu položen je u subotu (21. februara 2015. godine), objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine.

Vrijednost ukupne investicije koštat će 1.500.000 KM. Predviđeno je da sportska dovorana bude bruto površine od oko 2.000 četvornih metara, i prema standardima zadovoljavat će sve uslove održavanja dvoranskih sportova, a njen kapacitet bit će 300 sjedećih mjesta.

Polaganju kamena temeljca, uz mnogobrojne građane prisustvovali su brojni zvaničnici kako sa kantonalnog tako i sa federalnog i državnog nivoa.

- Nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa i izrade realnog projektnog rješenja, napokon su ostvareni svi potrebni uvjeti za izgradnju ovog iznimno potrebnog sportskog objekta - izjavio je Agan Bunić, načelnik opštine Bužim.

Nakon polaganja kamena temeljca, načelnik Bunić je zajedno sa reisom Kavazovićem i ostalom delagacijom obišao Islamski kulturni centar koji je u izgradnji gdje su ih dočekali predsjednik Medžlisa IZ Bužim Eniz ef. Veladžić i glavni imam Medžlisa IZ Bužim Mehmed ef. Harčević sa imamima i na licu mjesta uvjerili o kakvom se građevinskom objektu radi. U izgradnju novog Islamskog kulturnog centra uloženo je do sada oko 200.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.