NavMenu

Ljepši centar Tešnja - Počela rekonstrukcija "Holdina" pumpe, a u 2015. izgradnja javne garaže (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.11.2014. 15:35
Komentari
Podeli
Centar opštine Tešanj uskoro će dobiti ljepši izgled. Počela ja rekonstrukcija pumpe "Holdina", a naredne godine očekuje se da će početi i izgradnja javne garaže, kako bi se regulisao i rasteretio saobraćaj u tom dijelu.

Postojeća lokacija benzinske stanice u urbanoj zoni Tešnja je planom rekonstrukcije i modernizacije maloprodajne mreže određena za potpunu modernizaciju. To znači rušenje postojećih sadržaja i izgradnju novog objekta benzinske stanice sa pratećim sadržajima.

Idejni i glavni projekat totalne rekonstrukcije radila je "Aksa". Ta firma je uradila i idejni projekat garaže koja se nalazi iza pumpe.

Kako su rekli iz projektantske kuće "Aksa" za portal "eKapija.com", radovi na pumpi trajaće 60 dana i "Holdinu" će koštati do 2 mil KM. Kada opština bude imala dovoljno novca, krenuće radovi i na garaži, a moglo bi se očekivati u 2015. godini.

Prema projektu, kolski pristup je omogućen iz ulice Osmana Pobrića, uključujući ulaz, a izlaz sa benzinske stanice je u ulicu Omladinska. Djelimičnom razmjenom površina bi se obezbjedio kolski pristup krovu garaže koji bi sadržao 12 parking mjesta.

Inače, na ovoj lokaciji postoje izgrađeni objekti i to: poslovni objekat (zgrada benzinskog servisa), otoci sa automatima, podzemni spremnici, kolnička konstrukcija itd. Predviđeno je da se uklone. Projektanti kažu da se u blizini lokacije nalazi sva neophodna infrastruktura na koju će se priključiti benzinska stanica.

- Unutar parcele projektovano je novo saobraćajno rješenje (čeona stanica) za jednosmjerni režim saobraćaja i dvostranim opsluživanjem automata. Projektovane su nove saobraćajnice odgovarajuće širine i tipa kolovozne konstrukcije i obilježene horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Svim sadržajima benzinske stanice obezbijeđen je odgovarajući pristup za funkcionalan rad. Postojeći sadržaji su neznatno dopunjeni tj. projektovani su objekti benzinske stanice (nadstrešnica i prodajno-uslužni objekat), ostrva za istakanje goriva (ispod nadstrešnice), stubni totem, parking površina, protupožarni zid, i ostali mobilijar vanjskog uređenja - kažu u "Aksi".

Osim navedenih saobraćajnih površina koje zauzimaju najveći dio prostora parcele, planirani su i ostali sadržaji uređenja: kandelabri vanjske rasvjete (sa svjetiljkama sa LED diodama), stubni totem, ograda lokacije, zaštitni zidovi i drugo. Vodilo se računa i o osnovnoj funkciji kompleksa. Zelene površine se uređuju uz zadržavanje postojećeg niskog rastinja.


Fotogalerija
Rekonstrukcija pumpe i izgradnja garaža u centru Tešnja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.