NavMenu

Hotel "Ero" i ostale nekretnine Federalnog zavoda PIO/MIO na prodaji neposrednom pogodbom

Izvor: eKapija Utorak, 04.11.2014. 16:11
Komentari
Podeli
Agencija za privatizaciju FBiH raspisala je javni poziv za prodaju metodom neposredne pogodbe sedam nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko invalidsko osiguranje, ukljujući i hotel "Ero" u Mostaru, izvještava Indikator.ba.

Početna cijena za hotel "Ero" je 24,4 mil KM, a uslov prodaje je prihvatanje programa zbrinjavanja zaposlenika.

U Lukavcu je na prodaji prostor površine 150 m2 uz početnu cijenu od 247.000 KM, a u Donjem Vakufu prostor od 86 m2 procijenjen na 122.500 KM. U Novoj Biloj je riječ o prostoru površine 55,20 m2, procijenjen na 79.500 KM, u Konjicu prostor od 110 m2 sa početnom cijenom od 151.000 KM, a u Ljubuškom prostor površine od 69,60 m2, procijenjene vrijednosti 45.500 KM.

Odvojeno, na prodaju je ponuđena nekretnina u Kupresu, površine 151,20 m2 , procijenjene vrijednosti 215.000 KM, koja se kupcima nudi putem aukcije.

Ponude za prvih šest objekata podnose se Agenciji za privatizaciju FBiH do 17.11.2014. godine do 16 sati, a direktni pregovori sa ponuđačima održat će se 21.11. 2014. godine.

Aukcija za nekretninu u Kupresu održat će se 18.11.2014. godine u 11 sati.

Nekretnine Zavoda PIO/MIO do sada su dva puta ponuđene na prodaju.

Prvi natječaj raspisan je 30. oktobra 2013. godine, a početna cijena je bila 24,4 miliona KM, ali nije bilo zainteresiranih da kupe mostarski hotel. Nakon toga, Zavod MIO/PIO donio je odluku da se cijena spusti za 10%, što je kasnije prihvatila i federalna Vlada. Međutim, ni na toj aukciji, organizirnoj u aprilu ove godine, cijena nije uspjela privući zainteresirane.


Nakon neuspješnih aukcijskih prodaja, Vlada FBiH saglasila se nedavno sa zahtjevom Zavoda PIO/MIO za prodaju nekretnina neposrednom pogodbom, te je s tim u vezi Agencija za privatizaciju i raspisala novi javni poziv, prenio je Indikator.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.