NavMenu

Sarajevska općina Centar donirala tri sanitetska vozila KCUS-u

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.10.2014. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Centar.ba)
U sali Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj na Kliničkom centru na Koševu 3. oktobra 2014. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uručio je direktoru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Damiru Aganoviću ključeve tri sanitetska kombi vozila, saopšteno je na sajtu Općine.

Općina Centar je tako nastavila dugogodišnju praksu izdvajanja budžetskih sredstava za opremanje KCUS-a, a ovog puta je za nabavku sanitetskih vozila i njihovu registraciju izdvojeno 176.800 KM. Vozila će služiti za prevoz pacijenata i opreme.

Prema riječima načelnika Bećirevića, saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu.

- Ovo mi je jedna od najdražih donacija Kliničkom centru i nadam se da je to ono što im je trenutno najneophodnije. Drago mi je što pacijenti više neće iz klinike u kliniku biti prevoženi u kolicima i na nosilima. Nastavit ćemo sarađivati i u narednom periodu. Sve ovo što radimo nije poklon KCUS-u već našim sugrađanima, odnosno pacijentima. Na ovaj način stvaramo bolje uslove za naše pacijente koji se liječe u Kliničkom centru gdje im se pružaju zdravstvene usluge koje imaju i drugi centri na zapadu - rekao je Bećirević.

Kako je naglasio direktor Aganović, ova donacija će u velikoj mjeri podići kvalitet usluga koje se pružaju pacijentima. U vozilima je instalirana sva neophodna najkvalitetnija oprema kao što su nosila, boce za kisik, stacionirani mjerači krvnog pritiska, ormarići za smještaj medicinske opreme...


- Ova donacija nam je veoma značajna. Dobili smo tri najmodernija sanitetska vozila koja su neophodna našem voznom parku koji je jako star. Donirana vozila su napravljena prema našoj specifikaciji i služit će za prevoz pacijenata, medicinske opreme i lijekova. U ovoj godini Općina Centar nam je donirala najmoderniju opremu u vrijednosti 255.000 KM, a od 2009. godine više od 790.000 KM - naglasio je Aganović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.