NavMenu

Švajcarski "Glencore international" obnovio četiri škole u Doboju

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 22.09.2014. 14:57
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
U dobojskoj osnovnoj školi "Sveti Sava" danas je upriličen svečani prijem za švajcarskog donatora "Glencore international", koji je za obnovu četiri škole u Doboju investirao oko 1.040.000 KM.

Obnovljene su osnovne škole "Dositej Obradović", "Sveti Sava" sa područnom školom, te gimnazija "Jovan Dučić".

Predstavnik "Glencore" Nikola Popović rekao je da se ova kompanija odlučila za Doboj zbog stepena pretrpljene štete tokom majske poplave.

- Izbor izvođača radova nije imao dodira sa predstavnicima vlasti - istakao je Popović, koji je naveo da su, s obzirom da je riječ o privatnoj investiciji, vođeni kriterijumom pouzdanosti, iskustvom, te da je riječ o lokalnom preduzeću.

Popović je rekao da ovo nisu jedine ustanove u koje je "Glencore" investirao, ukazavši na renoviranje škola u Šekovićima, te saniranje posljedica od cunamija u Aziji, tajfuna u Filipinima i drugim mjestima.


Radosav Vujanić iz građevinskog preduzeća "Sjemeč", glavnog izvođača radova na sanaciji četiri dobojske škole, rekao je da je urađeno više poslova nego što je prvobitno predviđeno.

- Sve četiri škole su sanirane i u funkciji. Odrađeni su i molerski radovi u dvije prigradske škole u naseljima Pridjel i Lipac - istakao je Vujanić.

Tokom sanacije svih objekata angažovano je oko 300 radnika, a u velikom procentu riječ je o radnicima i podizvođačima iz Doboja i okoline.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.