NavMenu

Nova donacija firme "Prevent" goraždanskom vrtiću "Sunce"

Izvor: eKapija Petak, 01.08.2014. 12:07
Komentari
Podeli

Nakon što je firma "Prevent" 2012. godine u adaptaciju zgrade JU dječije obdanište "Sunce" uložila oko 65.000 KM u sklopu koje je urađena termo fasada, zatim izmjenjena stolarija, zamijenjen laminat u sobama, te zamijenjen jedan dio namještaja, i u ovoj godini, zahvaljujući firmi "Prevent", izvode se radovi na izmjeni podkrova sa izolacijom i uređenja prostorija zgrade, objavljeno je na sajtu Općine Goražde.

Povodom pomenute adaptacije zgrade JU dječije obdanište "Sunce", načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima i direktor firme "Prevent" Haris Rahman danas su posjetili obdanište kako bi uvidjeli kako teku radovi.

Načelnik dr sci. Muhamed Ramović je iskazao zahvalnost firmi "Prevent" koja je i drugi put izdvojila sredstva za adaptaciju zgrade obdaništa "Sunce" kako bi mališani koji borave u pomenutom objektu imali još bolje uslove, te dodao

- Pored toga što je preko hiljadu ljudi sa područja općine Goražde uposleno u ovoj uspješnoj kompaniji, sretni smo da su ponovo ovdje počeli sa projektima adaptacije i rekonstrukcije našeg obdaništa. Ukupna vrijednost sa ranijim ulaganjima u obdanište "Sunce" je preko 100.000 KM, to je jedna velika donacija. Cijenimo to i zahvalni smo što su baš odabrali obdanište "Sunce". Naravno, oni su prije dvije godine pomogli izgradnju nove ambulante u Vitkovićima, gdje su zajedno sa Općinom Goražde sufinansirali projekat u iznosu od 60.000 KM, zatim bili su najveći donatori kada je u pitanju izgradnja Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci Goražda 1992-1995. godina i niz drugih projekata. Zaista u ime Općine Goražde, u ime građana veliko hvala firmi Prevent i našem Harisu Rahmanu koji ima razumjevanja.

- Ovo je nastavak naše saradnje sa obdaništem "Sunce", ovdje ide većina naše djece sa lijeve strane Drine tako da smo mi uvidjeli da treba pored dosadašnjih donacija koje smo radili i koje su bile za utopljavanje i stolariju na objektu obdaništa, sada smo išli korak dalje. Trenutno radimo podkrov sa izloacijom po najnovijim standardima, kao i krečenje i zamjenu pločica u kupatilima – naglasio je direktor firme Prevent, Haris Rahman.

- Ovim putem želim od sveg srca zaista da se zahvalim privrednom gigantu "Prevent", Nijazu Hastoru i direktoru Harisu Rahmanu što su prepoznali važnost ove institucije, važnost predškolskog odgoja i važnost djece ovoga grada, koja su naša budućnost. Zahvalni smo što su izrazili želju da im stvore adekvatne uslove i boravak u ovoj javnoj ustanovi. Zahvaljujući svima njima mi ćemo ovu školsku godinu započeti u potpuno opremljenim prostorijama a ovo nije prvi put da Prevent investira u naše obdanište - istakla je direktorica JU dječije obdanište "Sunce" Elma Bučo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.