Izvor: eKapija | Petak, 25.04.2014.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Sberbank" donirala računare za Kantonalnu bolnicu Zenica

(Foto: b)
Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u petak (25. aprila 2014. godine) je u ime Sberbank BH uručio donaciju računara doktoru Fadilu Šabanoviću, direktoru Kantonalne bolnice Zenica, prenosi portal Indikator.ba.

Donacija je namijenjena za unapređenje informacionog sistema, te indirektno poboljšanje usluga pacijentima Kantonalne bolnice Zenica. Donirano je ukupno šest računara.

- Ova donacija je mali doprinos našoj uspješnoj saradnji. Drago nam je da smo u prilici donirati ove računare i unaprijediti rad Kantonalne bolnice Zenica, posebno jer će donirani računari u jedinstven informacioni sistem Bolnice uvezati i Službu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koja zbog svoje dislociranosti od ostalih bolničkih službi do sada nije bila uvezana u informacioni sistem Bolnice, pa je samim time značaj ove donacije još veći - istakao je Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sberbank BH.

Ovim povodom direktor Kantonalne bolnice Zenica, doktor Fadil Sabanovič, iskazao je svoju iskrenu zahvalnost Sberbank BH na spremnosti da pomogne u podizanju kvaliteta i unapređenja informacionog sistema Bolnice, te izrazio nadu da će se saradnja Bolnice i ove finansijske institucije nastaviti i ubuduće.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.