NavMenu

"Family-Plus" donirao posteljinu i deke Odjeljenju ginekologije Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.02.2014. 14:29
Komentari
Podeli

Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, donaciju od 63 kompleta posteljina i 20 pamučnih dekica, uručila je Sanja Todorović-Vujičić, direktorica kompanije "Family-Plus".

Kako je saopšteno iz te kompanije, donacija se želi pomoći osoblju bolnice u svakodnevnom radu, a pacijentima boravak u bolnici učiniti ugodnijim, kazala je Todorović-Vujičić.

"Family-Plus" je ekskluzivni i ovlašćeni partner "Cryo-Save"-a za BiH, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija. "Cryo-Save" od početka rada u BiH doprinosi razvijanju svijesti o značaju pohranjivanja matičnih ćelija. Kao društveno odgovorna firma šalje poruku i poziv drugim kompnijama da kroz svoj rad doprinesu i radu drugih, svima jako značajnih javnih ustanova.

- Društveno odgovorno poslovanje smatramo dužnošću. "Cryo-Save" u BiH na taj način djeluje već 5 godina realizujući brojne značajne projekte kazala je direktorica "Family-Plus"-a.

- Između ostalog, data je pomoć u osnivanju škola za trudnice na području cijele BiH, besplatni priručnik za trudnice, informativni bilten za stručnu i opštu javnost, kongresi za stručnu javnost, besplatno pohranjivanje za 43 porodice koje u užoj porodici imaju člana oboljelog od oboljenja koje se može tretirati matičnim ćelijama, pomoć udruženjima, studentskim organizacijama, i dr. Ove projekte i slične donacije mi nastavljamo i u budućnosti - izjavila je Sanja Todorović Vujičić i zahvalila se medicinskom osoblju Opće bolnice Sarajevo na dosadašnjoj saradnji.

U proteklom periodu oko 1.000 porodica iz Kantona Sarajevo pohranilo je matične ćelije u "Cryo-Save"-u.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Finansije

Lidl BH ponovo povećao kapital, sada je već riječ o velikom iznosu

Njemačka kompanija, odnosno njena ispostava u Bosni i Hercegovini – Lidl BH ponovo je povećala kapital. Osnivački kapital kompanije registrovane u Sarajevu sada iznosi 284,5 mil KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka, piše BiznisInfo.ba. Podsjećanja radi, kompanija se uveliko sprema za početak rada na našem tržištu. U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Prema informacijama BiznisInfo.ba,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.