Izvor: eKapija | Srijeda, 05.06.2013.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavništvo RS u Beogradu donira knjige centrima za nezbrinutu djecu i domovima penzionera

(Foto: b)

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Igor Vidović će u četvrtak 6. juna 2013. sa direktorom Predstavništva RS u Beogradu Mlađenom Cicovićem i predsjednikom Gradske opštine Voždovac Draganom Vukanićem na svečanosti u Osnovnoj školi "Jajinci" uručiti 1.000 knjiga biblioteci te škole, u kojoj je znatan broj učenika iz porodica izbjeglih i prognanih, a potom i biblioteci Doma "Zmaj Jova Jovanović" za djecu bez roditeljskog staranja, biblioteci Prihvatilišta za djecu koja su zlostavljana, biblioteci Doma za djecu "Moša Pijade", biblioteci Doma za djecu "Vasa Stajić", Domu penzionera Voždovac i Klubu za dnevni boravak penzionera na Voždovcu.

Kako je saopšteno iz Predstavništva, riječ je o knjigama izdavača iz Republike Srpske i drugim knjigama koje su od oktobra prošle godine, od Beogradskog međunarodnog sajma, do početka juna ove godine stigle u Predstavništvo. Ove godine i Radio Beograd je ustupio jedan broj knjiga koje je prikupio u okviru svoje akcije "Knjiga solidarnosti".

Uručenje poklon knjiga završiće se prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji pripremaju članovi Literarne sekcije OŠ "Jajinci" i KUD "Radost", a najavljen je i pjesnik Duško M. Petrović.

Ova akcija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji dio je opsežnog projekta čiji je cilj uspostavljanje i njegovanje trajne saradnje Republike Srpske i Srbije u oblasti prosvjete i kulture, kako na makro planu, tako i u posebnim, manjim sredinama, gdje su efekti kulturne saradnje ne samo vidljiviji, nego vrlo često i djelotvorniji. Prošle godine Predstavništvo Republike Srpske je knjige izdavača iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Foče i Bileće poklonilo biblioteci Osnovne škole u Banatskom Novom Selu kod Pančeva i Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.