NavMenu

U Tuzli i stare osobe imaju svoje mjesto pod Suncem

Izvor: eKapija Petak, 09.11.2012. 13:36
Komentari
Podeli

"Tuzla- grad za sve generacije" je projekat Crvenog križa Tuzlanskog kantona u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Domom penzionera u Tuzli. Donatori su Fondacija za socijalno uključivanje u BiH i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i povratak TK. Cilj projekta je da se poveća socijalna uključenost starih osoba na području opštine Tuzla, a to rade kroz niz aktivnosti.

"Imamo otvorena dva dnevna centra za stare osobe pri Centru za socijalni rad i u Domu penzionera u Tuzli. Osim toga imamo i druge aktivnosti, kao što su fitnes za stare osobe, muzičke radionice, hor Biserje, koji je otvoren u toku projekta, imali smo Olimpijadu za osobe treće životne dobi. Također sarađujemo sa obrazovnim institucijama, potpisali smo ugovore o sprovođenje praktičnih nastava za učenike iz osnovnih i srednjih škola u ovim ustanovama. Oni obavljaju praktičnu nastavu, koja im je priznata, pod stručnim rukovodstvom njihovih mentora, a korist imaju i stare osobe, koje dobijaju besplatno šišanje, masaže i druge usluge", kazala je za eKapiju Merima Sarajlić, koordinator projekta "Tuzla- grad za sve generacije"

Pored toga Crveni križ Tuzlanskog kantona radi uspostavu modela partnerstva vladinog i nevladinog, privatnog i javnog sektora na povećanju brige o starim osobama.

Vrijednost projekta "Tuzla- grad za sve generacije" je 8.2000 KM, od toga 50 posto finansira Fondacija za socijalnu uključenost u BiH, a 50 posto Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i povratak TK.

Sljedeći korak u projektu je snimanje dokumentarnog filmo o radu dnevnih centara, koji će biti snimljen na osnovu izjava korisnika, o njihovom angažmanu i boravku u dnevnim centrima.

Projekat je otvoren do 15. januara.

A.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.