NavMenu

Podijeljeni paketi školskih lektira u 15 osnovnih škola

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.11.2012. 12:07
Komentari
Podeli

Donacija H.Stepic C.E.E. fondacije za osnovne škole sa područja Bijeljine, Zvornika, Srebrenice, Brčkog, Lopara, Čelića, Kalesije, Kladnja, Živinica, Sapne i Tuzle okončana je uručenjem paketa školskih lektira za biblioteku u OŠ "Slavinovići" u Tuzli. Donacijom je ukupno obuhvaćeno 15 osnovnih škola, a ukupna vrijednost doniranih sredstava od strane Stepic fondacije je 14.250 EUR. Projekat je implementiralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču.

Edis Hodžić, direktor Osnovne škole "Slavinovići" iskazao je zahvalnost Fondaciji Stepic i Austrijsko-bosanskom udruženju Medo na donaciji ovoj školi. On je istakao da je, usljed teške ekonomske i društvene situacije, nabavka knjiga u školskim bibliotekama u ovoj školi skoro nemoguća.

"Našoj biblioteci je uručeno 160 školskih lektira, što je zaista velika pomoć. Zahvaljujemo se profesoru Mehmedaliji Gutiću i Stepic fondaciji za ovu inicijativu", kazao je Hodžić.

"Zadovoljstvo mi je što sam danas u prilici ozvaničiti završetak još jednog uspješnog projekta H.Stepic C.E.E. Fondacije u Bosni i Hercegovini. Pomoć u nabavci školskih lektira za biblioteke u osnovnim školama u siromašnijim područjima i područjima gdje žive povratnici sigurno je akcija koja zaslužuje svaku pohvalu. Sigurno je da će učenici ovih 15 škola kojima smo donirali knjige za biblioteke lakše savladati nastavno gradivo i unaprijediti postojeća znanja", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke i predstavnik H. Stepic C.E.E. fondacije u Bosni i Hercegovini.

Humanitarna fondacija H. Stepic CEE Charity, koja je finansirala ovaj projekat, osnovana je od strane Herberta Stepica, generalnog direktora Raiffeisen Internationala u Beču, a radi pružanja pomoći djeci, omladini i ženama sa područja Centralne i Istočne Evrope, uglavnom na području u kojem djeluje Raiffeisen Bank International.

H. Stepic C.E.E. Charity je osim ovog projekta, podržala i niz drugih značajnih projekata kao što su projekat socijalno stanovanje u Ilijašu, centar Koraci nade u Tuzli, centar Leptir u Srebrenici, projekat nabavke udžbenika i obezbjeđivanje prijevoza za siromašne i učenike povratnike u Bosanskoj Krupi, te projekat nabavke školskog pribora za socijalno ugroženu djecu i djecu povratnike na području Sjeveroistočne Bosne, koji je takođe realizovan u saradnji sa Udruženjem Medo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.