Izvor: eKapija | Srijeda, 24.10.2012.| 12:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bajramski market u Importanne Centru: Širimo dobro

U holu Importanne Centra počeo je bajramski market, na kojem će se uz promociju brendova i proizvoda shopping centra, staviti akcenat na humanost i pomoć drugima. Vrijeme praznika i darivanja pravo je vrijeme da se svako zapita koliko je društveno osviješten, te koliko u ubrzanom tempu današnjice zaboravlja ljude iz okruženja koji nemaju mnogo.

Zajedno sa Udruženjem "Dobro" organizovat će se potpisivanje donorskih kartica, koje imaju za cilj da simbolično predstave način i spremnost na mali, lični korak svakog pojedinca u širenju dobre volje i pomoći. Darivat će se korišteni namještaj, prijeko potrebna hrana, garderoba i ostale potrepštine.

Neka stara stvar ili komad namještaja koji je nekome višak, socijalno ugroženim osobama iz naše okoline može biti prijeko potrebni dio svakodnevice.

Osim Udruženja "Dobro", Centar za samoodrživost "Open Gallery" organizovat će prodajnu izložbu svojih radova. Ovaj centar posluje kao nevladina organizacija koja se brine o podsticanju odgoja, obrazovanja, osposobljavanja za rad i općenito socijalizacije osoba sa posebnim potrebama.

Upravo iz gore navedenih razloga svi zakupci Importanne Centra, udruženi zajedno, učinit će da Bajram u Sarajevu ove godine dobije onaj prijeko potrebni, ličniji pristup. U ugodnoj atmosferi i uz potpisivanje donorskih kartica, svi oni koji izvrše kupovinu u Importanne Centru u iznosu od najmanje 10 KM dobijaju šansu da učestvuju u nagradnoj igri.

Kroz vrijedne poklon bonove, Importanne Centar će nagrađivati svoje vjerne potrošače i na taj način dati svoj doprinos u podizanju lokalne svijesti o širenju dobra među ljudima.

Izvlačenje nagradnih kupona bit će upriličeno u četvrtak, 25. oktobra, u 20.00 sati u holu Importanne Centra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.