NavMenu

Plemenita razmjena znanja dizajnera, proizvođača i poslovnih subjekata: Novi brand Designgoods

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.05.2012. 08:47
Komentari
Podeli

Designgoods je novi i jedinstveni brand proizvoda na bosanskohercegovačkom prostoru, koji je nastao i razvio se iz projekta All Inclusive Sarajevo iz 2009. godine. Rezultat je bliske i kreativne saradnje profesionalnih dizajnera, osoba s fizičkim oštećenjima i stručnjaka za poslovanje, koji su svojim inovativnim idejama i dizajnom svakodnevnih proizvoda, komunikacijom i uslugama, omogućili dragocjenu razmjenu znanja i spoznaja između dizajnera, proizvođača i poslovnih subjekata.

Designgoods je odličan primjer društveno odgovornog poslovanja, koje podcrtava, cijeni i promovira vještine i rad ljudi različite dobi, spola, znanja i sposobnosti.

Designgoods predstavlja cijeli niz vlastitih dizajnerskih proizvoda Centra za samopouzdanje, Libraga i Pismolika, organizacija koje zapošljavaju ljude s fizičkim oštećenjima. Uposlenici ovih organizacija, po prvi put, učestvuju u svim fazama rada, od planiranja, dizajniranja, proizvodnje, promocije, pa sve do distribucije. Na ovaj način usvajaju nove vještine, stiču dodatno samopouzdanje i osiguravaju održivost vlastite proizvodnje. Ovaj brand doprinosi njihovoj ravnopravnoj integraciji u društvene i ekonomske tokove, omogućava im dodatno iskustvo, te upoznavanje tehnologija i mogućnosti afirmacije, kroz realizaciju proizvoda, a široj zajednici demonstraciju plemenite sinergije dizajna, društveno odgovornog rada, stvarne proizvodnje i tržišnog razmišljanja.

Designgoods su osmislili, realizirali i dalje će ga pratiti i razvijati Udruženje Kulturanti, British Council, Royal College of Art Helen Hamlyn Centre for Design, Studio Lisica i D&H Agency, u partnerstvu s Centrom za samopouzdanje, Libragom i Pismolikom. Brand podržavaju i Think Tank Consultants d.o.o., Casa Mia, Igepa bh d.o.o., Dobra knjiga d.o.o., Context, Modiko, OSH YOSH, She:You i Re:Design.

Sve pojedinosti na službenoj internetskoj stranici branda www.designgoods.ba

Službena inernetska stranica branda ujedno je virtualno prodajno mjesto za bosanskohercegovačko i svjetsko tržište, izravno osnažujući uključivanje osoba s poteškoćama u društvene i ekonomske tokove, čineći tako njihov rad samoodrživim, istovremeno osiguravajući njima i njihovim porodicama sigurniju budućnost.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.