NavMenu

Prevent podržao "Micron water cleaning": Zlatna medalja za učenice iz Bihaća

Izvor: eKapija Srijeda, 11.04.2012. 10:18
Komentari
Podeli

Zlatna medalja za projekat "Micron water cleaning", na Međunarodnoj Olimpijadi očuvanja okoliša "INEPO" otišla je u ruke učenica Una – Sana koledža iz Bihaća. Autorice projekta Hata Botonjić i Aida Hodžić su predstavile sistem ultrafiltriranja kojim se iz zagađene vode uklanjaju neželjene čestice i voda se dovodi do nivoa upotrebe za piće.

Obzirom da je Prevent podržao njihov odlazak na ovo takmičenje učenice su posjetile ovu kompaniju i lično se zahvalile rukovodstvu.

"Za nas je bila velika čast i zadovoljstvo učestvovati na jednom ovakvom takmičenju. Sretne smo zbog ostvarenog rezultata i drago nam je što smo Bosnu i Hercegovinu predstavile na najbolji mogući način. Naša zahvalnost ide Preventu, koji je prepoznao važnost i vrijednost našeg projekta, te nam pomogao u odlasku na takmičenje", kaže Hata Botonjić, jedna od autorica projekta "Micron water cleaning".

Projekat je izazvao veliko interesovanje obzirom da količine pitke vode nisu neograničene i smanjuju se iz dana u dan. Zbog toga je važno razvijati svijest o ovom globalnom problemu, a jedan od načina je i prezentacija ovakvih i sličnih projekata na Međunarodnoj Olimpijadi očuvanja okoliša "INEPO".

"Micron water cleaning" je samo jedan od brojnih projekata koje je podržao Prevent. Shvatajući potrebe mladih i ambicioznih ljudi ova kompanija kontinuirano ulaže u obrazovanje, sport i kulturu, te na taj način doprinosi razvoju našeg društva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.