NavMenu

Čelinac: Darovane lađevačke trojke i obećana pomoć ministrice Tešanović u izgradnji igrališta

Izvor: eKapija Utorak, 20.03.2012. 09:46
Komentari
Podeli

Dvomjesečne lađevačke trojke Andreju, Luku i Stefana Berić 15. marta su posjetili ministrica porodice, omladine i sporta Nada Tešanović i rukovodstvo opštine Čelinac, darujući im kolica i brojne druge poklone. Čestitajući roditeljima rođenje trojki, nisu skrivali zadovoljstvo što su sa porodicom mogli podijeliti radost, a bebama poželiti da zdravo i srećno rastu.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo zbog posjete čelinačkoj opštini koja je, kako kaže, jedna od rijetkih sa pozitivnom stopom priraštaja.

"U ministarstvu dosta radimo upravo na poboljšanju nataliteta. Svako rođeno treće dijete iz namjenskog fonda darujemo sa 500, a svako četvrto sa 400 maraka, s tim da se u slučaju trojki svako dijete računa kao treće", naglasilaje ministrica i dodala da ministarstvo od 2009. godine ima praksu da rođenje trojki nagradi i kolicima.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković darovao je novorođenčad sa 600 KM i paketom za bebe u vrijednosti 200 KM.

"S obzirom na kapacitete budžeta, mi ipak imamo volju i raspoloženje da pomognemo mlade ljude, što i činimo u kontinuitetu i na razne načine. To su programi stipendiranja učenika, zapošljavanja pripravnika, ali i novčana pomoć roditeljima za svako rođeno dijete u iznosu od 100 KM", rekao je Zeljković.

Ponosni i srećni roditelji Radenko i Divna Berić trojke su dobili vještačkom oplodnjom, nakon 12 godina braka. Kažu da nije lako odgajati tri bebe istovremeno, ali da im u tome veliku podršku i pomoć pruža cijela porodica.

U trenutku posjete, cijela porodica je bila na okupu. Dok su Andreja i Stefan mirno spavali, njihov brat Luka bio je budan i raspoložen za fotografisanje sa gostima.

Posjeti porodici Berić prethodio je radni sastanak načelnika i ministrice. Tešanovićeva je obećala pomoć Čelincu u sanaciji igrališta, nabavci lopti za tri fudbalska kluba, ali i pomoć u nabavci opreme sportistima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.