NavMenu

BH Telecom stipendirao 50 studenata

Izvor: Fena Četvrtak, 08.03.2012. 09:03
Komentari
Podeli

Kompanija BH Telecom jučer je u Sarajevu dodijelila stipendije za 50 studenata po 200 KM uz mogućnost obavljanja praktičnog rada u ovom kolektivu.

Od pristigle 122 aplikacije studenata iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrana je 41 aplikacija studenata koji ispunjavaju sve kriterije. Zbog velikog broja pristiglih aplikacija, posebnom Odlukom Uprave, a u skladu sa svojim ovlaštenjima, generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović je odabrao još devet studenata sa najboljim prosjekom, koji će, također, biti stipendisti BH Telecoma.

Od 2002. do 2012. godine BH Telecom je stipendirao 184 studenta koji su poslije uspješno završenog studija imali mogućnost obavljati pripravnički staž u BH Telecomu, kompaniji koja je od strane Posao.ba ocjenjena kao Najpoželjniji poslodavac u BIH.

Osim dodjele stipedija, društvena odgovornost kompanije se ogleda i kroz program obavljanja praktičnog rada (studenska, odnosno ferijalna praksa) za učenike i studente koji imaju definisanu obavezu obavljanja praktičnog rada u nastavnom planu obrazovnih institucija kojima pripadaju. Od 2006. godine do jučer je kroz pomenuti proces prošlo 825 redovnih studenata i učenika u svim organizacionim jedinicama BH Telecoma.

Inače, osnovni kriteriji za dodjelu stipendija redovnim studentima s visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH bili su visoki prosjek ocjena i imovinski status studenta.

"Ulaganje u ljudske resurse nije trošak, već najbolja investicija, čak i ovim kriznim vremenima. Zato je ovo najbolji način da se članovi kolektiva BH Telecoma, koji odlaze u penziju zamijene s najboljim kadrom, koji dolazi isključivo s visokoškolskih ustanova", naglasio je izvršni direktor za pravne poslove u BH Telecomu Bakir Ćelosmanović.

Zbog toga je među 50 stipendista najviše studenata s Elektrotehničkog fakulteta.

Misija kompanije je pružanje kvalitetnih telekomunikacijskih usluga, ali i društveno odgovorno ponašanje, koje se, prije svega, očituje kroz ulaganje u razvoj kulture, sporta, umjetnosti i podršku humanitarnih projekata. Istovremeno, najvažniji segment društveno odgovorne aktivnosti je ulaganje u obrazovanje i podrška mladima kroz program stipendiranja i obavljanja ferijalne prakse u kompaniji.

"Ponosan sam što vodim kompaniju koja razvija kadrovsku politiku na način da potencijalne uposlenike izabere putem javnog konkursa i stipendira tokom daljeg školovanja. Jedina obaveza studenata jeste da do kraja školovanja postignu izvrsne rezultate i stečeno znanje stave na raspolaganje kompaniji", rekao Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

U skladu sa etičnim poslovanjem i društvenom odgovornošću kompanije, BH Telecom će ulažući u bosanskohercegovačku mladost i obrazovanje, kao osnovu savremenog društva, i dalje doprinositi izgradnji i prosperitetu svih segmenata društva u BiH, poručuju iz ove kompanije.

eKapija.ba/FENA

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.