NavMenu

Tvornica cementa Kakanj proslavila 33. rođendan: Maksimalna posvećenost razvoju društvene zajednice

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2011. 15:48
Komentari
Podeli

Danas, 15. decembra 2011. godine, u prostorijama Tvornice cementa Kakanj upriličeno je svečano obilježavanje 33 godine uspješnog postojanja i rada ovog kolektiva.

Tradicionalnom druženju prisustvovao je veliki broj radnika, penzionera i članova porodica preminulih i poginulih radnika.

Izvršni direktor za proizvodnju, Izudin Neimarlija, pozdravio je sve prisutne ispred kolektiva koji i ove godine, uprkos teškim ekonomskim uslovima, bilježi pozitivne rezultate.

"Većina vas bila je tu prije 33. godine kada su u našoj tvornici proizvedene prve tone „sivog zlata“ i kada smo uspostavili temelje za uspješno poslovanje tokom ove 33 godine postojanja naše firme. Hvala vam za vrijeme i napore koje ste uložili i ulažete u ovu Tvornicu, jer zahvaljujući našim ljudima mi smo i danas jedna od najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini i šire", kazao je Neimarlija.

Za sve zaposlenike, penzionere i porodice poginulih i preminulih radnika obezbijeđene su novčane nagrade i prigodni pokloni, kao i svečani ručak. Pored toga, radnicima koji slave 25 godina rada u Tvornici cementa Kakanj uručene su zahvalnice i tradicionalni poklon, ručni sat.

Povodom Dana Tvornice cementa Kakanj, Uprava ovog kolektiva donijela je odluku da u cilju unapređenja obrazovanja na području općine Kakanj opremi informatički kabinet Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“. Informatički kabinet ove škole od danas je bogatiji za četrnaest modernih računara i isto toliko sedamnaest-inčnih LCD monitora, na kojima će učenici moći da praktično uče i usavršavaju rad na računarima. Donaciju je zvanično uručio izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj, Izudin Neimarlija.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Tvornica cementa Kakanj je maksimalno posvećena poticaju razvoja društvene zajednice. Svake godine Tvornica cementa Kakanj izdvaja značajna finansijska sredstva za različite vidove pomoći i podrške općini Kakanj i mjesnim zajednicama u okruženju na polju obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta,“ kazao je Neimarlija.

Ove godine smo odlučili da to bude STŠ Kemal Kapetanović, u kojoj učenici koji stiču zvanje tehničara trebaju i moraju ići u korak sa naprednim tehnologijama i imati pristup modernim tehnologijama. Direktor Neimarlija je istakao da su ovakve donacije trajno opredjeljenje Tvornice cementa Kakanj jer je obrazovanje jedan od najvažnijih temelja ekonomskog napretka.

"Želim se zahvaliti Tvornici cementa Kakanj na stalnoj podršci koju pružaju našoj školi, jer svake godine izdvoje sredstva da nam pomognu u realizaciji naših projekata unapređenja nastavnog procesa. S obzirom na veoma teško stanje u našem obrazovnom sistemu, već godinama se borimo da obezbijedimo bilo kakvu opremu za naš informatički kabinet. Donacija kakanjske cementare je došla u pravi čas i u prave ruke, i siguran sam da će naša djeca svojim rezultatima opravdati ovo povjerenje, a svoje znanje i ciljeve podići na višu razinu", kazao je Amir Lopo, direktor Srednje tehničke škole "Kemal Kapetanović" Kakanj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.