NavMenu

Hypo banka donirala 80.000 KM povodom Dana štednje

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 31.10.2011. 15:44
Komentari
Podeli

Hypo Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini (Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar) povodom Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra/listopada, realizirat će donacije u iznosu preko 80.000 KM, osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, domovima zdravlja, akademijama likovnih umjetnosti i udruženjima građana širom Bosne i Hercegovine.

(Amela Hadžimejlić Kečo i Mirzet Ribić)

Donacije pored novca, podrazumijevaju i vrijedne poklone Hypo Alpe Adria banke, a u sklopu aktivnosti Hypo je darivao djecu rođenu na Međunarodni dan štednje štednom knjižicom sa položenim iznosom od 100 KM kao što tradicija Hypo Alpe Adria banke u BiH i nalaže.

Ova obimna akcija na polju društveno odgovornog djelovanja započela je 25. oktobra/listopada i traje do kraja novembra/studenog širom BiH u regijama u kojima banka posluje, a za cilj je imala podsjetiti javnost na važnost štednje u vremenu kada globalna financijska situacija nije na zavidnoj razini.

"Međunarodni dan štednje je u Hypo Alpe-Adria-Bank dan koji tradicionalno posvećujemo najmlađima i institucijama koje brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Pod sloganom `S Vama.Uz Vas. Za Vas.` Hypo banka nastoji skromnim poklonima zahvaliti svojim klijentima i građanima BiH, zajednici u kojoj djelujemo, za ukazano povjerenje i prijateljstvo tijekom 10 godina poslovanja", poručili su direktori Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka Samuel Vlčan, i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar Michael Vogt.

Već cijelu deceniju Hypo banka aktivno i dosljedno promovira politiku društveno odgovornog djelovanja (CSR) na tržištu Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu se trudimo odabrati određeni segment društva kojem bi naša potpora najbolje pomogla u ostvarivanju zacrtanih planova. Ove godine, odlučili smo se da to, između ostalog, budu tri likovne akademije u Bosni i Hercegovini: u Banjoj Luci, Širokom Brijegu i Sarajevu. Uz moto "Hypo sa vama slika za vas" spojit ćemo talenat naših budućih likovnih umjetnika koji sada prave bazne korake u svom stvaralaštvu i iskustvo i sredstva sa kojima raspolaže Hypo Alpe Adria banka, s ciljem stvaranja prijateljstva i uzajamnog partnerskog odnosa.

Akademije u Banjoj Luci i Sarajevu darivane su danas sa po 15.000 KM , dok će donacija Akademiji na Širokom Brijegu u istom iznosu biti realizirana tijekom novembra/studenog 2011.

Donaciju u Banjoj Luci uručio je Goran Babić, izvršni direktor Hypo banke Banja Luka, dok je u Sarajevu u sklopu proslave Dana akademije donaciju uručio Mirzet Ribić, zamjenik direktora Hypo banke Mostar.

"Kroz svoje poslovanje i u skladu sa poslovnom filozofijom Hypo Alpe Adria želi postati partner društvenih, kulturno-umjetničkih i obrazovnih sfera bh. društva. Smatramo kako je vrlo važno, kao poslovni subjekt, dati svoj doprinos razvoju zajednice u kojoj poslujemo. Cilj donacije je akademiji likovnih umjetnosti pružiti mogućnost osiguranja dijela sredstava za rad studenata, koja u sklopu godišnjih redovnih budžeta, nisu bila planirana, te na taj način sudjelovati u kreiranju kvalitetnijeg radnog okružja", istaknuo je Ribić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.