NavMenu

DHL uposlenici u BiH i ove godine obilježavaju DHL Volonterski dan

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.09.2011. 13:00
Komentari
Podeli

DHL, vodeća logistička kompanija u svijetu, će obilježiti DHL Volonterski dan sa 40 uposlenika koji će ulestvovati u akciji pošumljavanja na planini Igman, kao dio globalne DHL inicijative.

(Edin Emšo)

Globalni Volonerski dan je program namijenjen lokalnim zajednicama sa fokusom na izgradnji volonterskog duha kod uposlenika DHL-a ohrabrujuci ih da kreiraju pozitivan uticaj na svijet.

Počevši 2008. godine u Aziji Pacifiku, oko 15,000 uposlenika iz 24 zemlje u Regiji je učestvovalo u preko 80 različitih projekata u lokalnim zajednicama. Od tada je Volonterski dan dobio još veći broj učesnika, tako da je 2010. godine učestvovalo 100,000 uposlenika, poslovnih partnera i klijenata u više od100 zemalja koje su uzele učešće.

Neke od aktivnosti 2010 su bile: dostave paketa sa knjigama, školskim priborom i ostalim školskim potrepštinama za učenike iz siromašnijih zajednica, renoviranje škola,čišćenje parkova, donacije krvi, itd.

Prateći uspijeh u posljednje 3 godine, Volonterski dan je proširen na globalni nivo u 2011. godini. Sa povećanjem opsega programa i bolje mreže saradnje sa uposlenicima, poslovnim partnerima, nevladinim organizacijama i društvenim organizacijama/agencijama, Globalni Volonterski Dan je nedvojbeno najveća volonterska akcija koordinirana na nivou cijele kompanije ikada organizovana.

Frank Appel, CEO DP DHL ovom prilikom je rekao: "Sa našom mrežom od oko pola miliona kolega, dosežemo skoro svaki dio naše planete. Kao jedna od vodećih logističkih kompanija, imamo prihode od rasta iz regija od Azije do Amerike, od Evrope do Afrike. Sa ovim dolazi i naša odgovornost takoder: moramo uložiti u zajednice u kojima poslujemo. Na osnovu ovog velikog uspijeha, Upravni odbor Deutche Post DHL (Management Board DP DHL) je odlučio da proširi Volonterski dan na globalni nivo."

Edin Emšo, direktor DHL-a za Bosnu i Hercegovinu rekaoje da DHL u Bosni i Hercegovini, kao i u svim ostalim zemljama, pokazuje svoju društvenu odgovornost vodeci se primjerima u praksi.

"Prošlogodišnji uspijeh akcije "Solidarnost na djelu" je prevazišao sva naša očekivanja. Uspjeli smo prikupiti preko 1 tone hrane i higijenskih potrepština za štićenike Crvenog 2/2 križa KS. To je, kako nam je rečeno, bila najuspješnija takva akcija koja je organizovana u saradnji za Crveni križ KS. Naravno, ove godine nastavljamo sa našim doprinosom lokalnoj zajednici. Inače, 2011. godina je proglašena Medunarodnom godinom šuma, prema Rezoluciji UN-a, te u skladu sa tim smo i mi organizovali akciju pošumljavanja", istakao je on.

Pomenuta akcija će se raditi u saradnji sa KJP Sarajevo-šume d.o.o. 10.09.2011. na planini Igman (u blizini skakaonica). “Menadžment KJP Sarajevo-šuma d.o.o. je bio jako susretljiv u vezi organizacije. Siguran sam da će i ova akcija biti uspješna”, dodao Emšo.

Cilj akcije je širenje svijesti i edukacije javnosti o dobrobiti koje šumski ekosustavi daju cijelom planetu te svim segmentima covjekova života. Prilikom obilježavanja Medunarodne godine šuma veliki naglasak se daje održivom gospodarenju šumama kao potrebnom temelju svih ljudskih aktivnosti. Takoder, putem ovih akcija DHL potstice uposlene da aktivno učestvuju u društvenim dogadajima kao sto je to bio slučaj i do sada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.