NavMenu

Tvornica cementa Kakanj s 20.000 KM podržala projekte za održivi razvoj i obnovu škola

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2011. 08:00
Komentari
Podeli

U okviru manifestacije Dani otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj održano je zvanično proglašenje pobjedničkih projekata na temu održivog razvoja. Podsjećamo, u cilju poboljšanja kvaliteta života u zajednici u kojoj djeluje, Tvornica cementa Kakanj je 06.06.2011. godine uputila javni poziv nevladinim organizacijama, udruženjima i školama sa područja općine Kakanj da prijave projekte koji se odnose na zaštitu okoliša, edukaciju djece, obrazovanje, nauku, sport, kulturu, umjetnost i poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Do 28.06.2010. godine, do kada je bio rok za prijavu projekata, na adresu TCK pristiglo je 35 projekata. "Veoma smo zadovoljni što se na naš poziv odazvao veliki broj organizacija, posebno mladih. Raduje me činjenica da su projekti većinom bili dobro pripremljeni, pa nam nije bilo lako donijeti konačnu odluku", kazao je Branimir Muidža, generalni direktor TCK.

"Na kraju smo odlučili da planirani iznos od 10.000 KM podijelimo na osam projekata koji će prema našim kriterijima dati najbolje rezultate u razvoju lokalne zajednice".

Direktor Muidža se zahvalio svima koji su prijavili projekte: "Uvjeren sam da će ovi projekti ostaviti pozitivan trag u našoj zajednici u kojoj i mi već godinama aktivno doprinosimo, te dati podstrek i drugim privrednim subjektima da se uključe u ovakve akcije".

Pored toga, članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj donijeli su odluku da ove godine izdvoje dodatna donacijska sredstva u iznosu od 10.000 KM za Srednju tehničku školu "Kemal Kapetanović" Kakanj za rekonstrukciju fasade i Osnovnu školu "Omer Mušić" Brežani za zamjenu stolarije u ovoj školi. Do kraja godine, Tvornica cementa Kakanj će donirati i računare STŠ "Kemal Kapetanović" za opremanje modernog informatičkog kabineta.

Iz uprave cementare ističu da iskreno vjeruju da će ova novčana podrška u ukupnom iznosu od 20.000 KM biti značajan doprinos unapređenju života i bitno doprinijeti jačanju odnosa sa lokalnom zajednicom i Općinom Kakanj.

Podržani projekti su:

  • Projekat osnovne škole "Rešad Kadić" pod nazivom "Nabavkom kanti za otpad do ljepšeg i čišćeg dvorišta škole"
  • Projekat Crvenog križa Kakanj pod nazivom "Mladi u službi lokalne zajednice"
  • Projekat humanitarne organizacije Merhamet pod nazivom "Kućna njega i pomoć u kući za stara i iznemogla lica"
  • Projekat kinološkog kluba "Moj pas – canis" za organizaciju državne izložbe pasa "CAC Kakanj 2011"
  • Projekat sportskog ribolovnog društva "Bistro" za takmičenje "Ulov ribe na plovak" na rijeci Bosni
  • Projekat ženskog odbojkaškog kluba "Kakanj" za obilježavanje 30 godina postojanja
  • Projekat kulturno-umjetničkog društva "Dikan" pod nazivom "Podizanje javne svijesti u lokalnoj zajednici o značenju očuvanja i njegovanja nematerijalne kulturne baštine i tradicije naroda i narodnosti BiH"
  • Projekat Radio kluba Kakanj pod nazivom "Opremanje ARG prijemnicima".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.