NavMenu

30.000 KM za SOS Dječije selo

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.04.2011. 14:49
Komentari
Podeli

Načelnici Općina Novi Grad Sarajevo i Općine Centar, Damir Hadžić i Dževad Bećirević, te gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, danas su posjetili SOS Dječije selo Sarajevo, povodom sponzorstva SOS porodice, na koje su se obavezali potpisivanjem Protokola u suradnji.

Protokolom o suradnji, Općine Novi Grad i Centar, te Grad Sarajevo, 2009. godine obavezali su se da će biti sponzori jedne SOS porodice. Ovo je već treća godinu zaredom pružanja podrške Organizaciji SOS Dječija sela BiH, koja se ogleda u pokrivanju godišnjih troškova (troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog pribora...) jedne SOS porodice .

Načelnik Hadžić je naglasio kako su veze između SOS-Dječijeg sela Sarajevo i Općine Novi grad svake godine dodatno učvršćuju, a jedan od načina je i ovakav vid podrške.

SOS-Dječije selo Sarajevo, kroz porodični vid brige, trenutno brine o 256 dječaka i djevojčica i mladih ljudi bez roditeljskog staranja. Za ove potrebe, Općine Novi Grad i Centar, te Grad Sarajevo izdvojili su po 10.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.