NavMenu

DHL Express i Lufthansa Cargo donirali let Evropskoj Komisiji za slanje pomoći u Japan

Izvor: eKapija Utorak, 12.04.2011. 15:06
Komentari
Podeli

DHL Express i Lufthansa Cargo su objavili 6. aprila da su donirali let koji će podržati akciju dostave pomoći Evropske Komisije u Japan. Let za Tokijo, koji je organizovao DHL Express u saradnji sa kćerkom-kompanijom AeroLogic, napustio je aerodrom u Frankfurtu u ponedeljak i stigao u Tokijo u srijedu ujutro. Odatle je DHL dostavio pomoć direktno na finalnu destinaciju.

Avion koji je prevozio 30 tona pomoći iz Mađarske, Slovačke i Švedske, uključivao je pomoć u konzerviranoj hrani, šatorima, dekama, vrećama za spavanje, odjeći, rukavicama i gumenim čizmama. Pomoć je jako potrebna u ugroženim područjima Japana i veoma su dobrodošle od strane japanskih vlasti.

"Sretni smo što smo u mogućnosti pomoći Evropskoj Komisiji u podršci narodu Japana. Prilagođavajući red letenja i sa najjačom podrškom svih uključenih, rado smo prihvatili izazov da brzo dostavimo pomoć direktno u dio koji je najviše pogođen cunamijem", kazali su u zajedničkoj izjavi, Ken Allen, CEO za DHL Express, i Karl Ulrich Garnadt, CEO za Lufthansa Cargo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.