NavMenu

Domu zdravlja na Sokocu doniran mobilni ultrazvučni aparat

Izvor: eKapija Srijeda, 15.12.2021. 15:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aykut Erdogdu/shutterstock.co)Ilustracija
Dom zdravlja Dr Ljubomir Ćeranić na Sokocu dobio je mobilni ultrazvučni aparat zahvaljući Razvojnom programu UN (UNDP) i Vladi Republike Srpske, rekla je Srni direktor ove ustanove Adrijana Stanar.

Stanar je istakla da je vrijednost ove donacije oko 20.000 EUR.

Prema njenim riječima, juče su stručnjaci ovlašteni od dobavljačke kuće instalirali i stavili u funkciju ovaj savremeni aparat, pomoću koga će biti ubrzana dijagnostika i ovoj ustanovi.

- Nadležni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske su prepoznali naše zalaganje u borbi protiv pandemije, koja traje skoro dvije godine i odlučili da nam pomognu - dodala je Stanar, prenosi is-radio.com.

Ona je navela da je riječ o savremenom aparatu uz koji su isporučene i četiri sonde, što će omogućiti da pacijentima ove ustanove ubuduće pružaju širok spektar usluga iz ultrazvučne dijagnostike u oblasti ginekologije, pedijatrije, interne medicine, radiologije i kardiologije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.