NavMenu

Proglašeni dobitnici prve Regionalne nagrade za filantropiju mreže SIGN

Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE Utorak, 23.11.2021. 10:17
Komentari
Podeli

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
U Sarajevu je 17. i 18. novembra održana konferencija "Signs of Solidarity and Solutions" koja je ugostila filantrope i filantropkinje iz cijelog regiona.

Kruna događaja je bila dodjela prve Regionalne nagrade za filantropiju mreže SIGN i to u dvije kategorije: Regionalna nagrada mreže SIGN za korporativnu filantropiju, koju je dobila MK Group iz Srbije i Regionalna nagrada mreže SIGN za individualnu filantropiju, koja je dodijeljena osnivaču Fondacije Hemiias Hajrizu Hačko Brčvaku.

- Drago nam je što je mreža SIGN prepoznala naše napore da lokalne zajednice u kojima poslujemo širom regiona - povežemo i dobročinstvom, jer filantropija treba da se pokaže na djelu upravo onda kada je najteže. Zato je naša kompanija upravo u prošloj godini, koju je obilježila pandemija, odvojila milion evra za brojne društveno odgovorne aktivnosti i podršku zdravstvenom sistemu. Ova nagrada zbog svog regionalnog karaktera ima poseban značaj za nas - izjavila je Tamara Veselinović, direktorka odjeljenja korporativnih komunikacija i marketinga MK Group iz Srbije.

Žiri je dodijelio i dvije specijalne nagrade i to: Specijalnu nagradu za filantropiju mreže SIGN za mala i srednja preduzeća, koju je dobila kompanija Meka FOOD koja posluje na Kosovu, i Specijalnu nagradu mreže SIGN za filantropski doprinos razvoju nauke i obrazovanja, koju je dobio Aleksandar Kavčić ispred Fondacije Alek Kavčić iz Srbije.


Događaj je organizovala mreža SIGN, kao završnu ceremoniju četvorogodišnjeg projekta finansiranog od strane Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju. Mrežu SIGN čine Trag fondacija i Catalyst Balkans iz Srbije, Fond za aktivno građanstvo iz Crne Gore, Fondacija Mozaik iz BiH, Forum građanskih inicijativa sa Kosova i Horus iz Sjeverne Makedonije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.