NavMenu

Hemofarm fondacija donirala zaštitnu opremu domovima zdravlja u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 17.06.2020. 12:54
Komentari
Podeli
(Foto: Hemofarm)
Hemofarm fondacija donirala je kompletnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u Bosni i Hercegovini. Donacija u vrijednosti od 40.000 KM sastoji se od 500 višekratnih zaštitnih odela i vizira namijenjenih za svakodnevni rad.

- Biti odgovoran prema svojoj zajednici znači pomagati drugima kada im je pomoć potrebna, a posebno u doba aktuelne pandemije kada je to postalo i naša obaveza. Domovi zdravlja su naš prvi susret sa zdravstvenim sektorom, naša prva stepenica u zdravstvenoj zaštiti. U potpunosti smo svjesni situacije, napora i opasnosti sa kojima se zdravstveni radnici svakodnevno susreću na svojim radnim mjestima. Vjerujemo da će ova donacija obezbijediti njihov sigurniji, a samim tim i mirniji rad. Na nama je da se svi zajedno, kao društvo dodatno potrudimo i smanjimo pritisak na zdravstveno osoblje tako što ćemo pokazati odgovornost prema svom i zdravlju drugih i pridržavati se propisanih mjera zaštite - rekla je direktorka Hemofarm fondacije, Suzana Đorđević, navedeno je u saopštenju.

Višekratna zaštitna odjela i viziri donirani su domovima zdravlja u Banjaluci, Kozarskoj Dubici, Goraždu, Mostaru, Tesliću, Doboju, Travniku, Prijedoru, Gradišci, Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Zvorniku, Starom Gradu Mostaru, Tuzli, Kaknju, Sarajevu i Bihaću.

Ovo je jedna u nizu donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija uputile različitim institucijama i organizacijama u BiH i regionu kao pomoć u borbi sa korona virusom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.