Izvor: eKapija | Utorak, 21.04.2020.| 10:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

TeleGroup donirao sredstva za dezinfekciju UKC RS

(Foto: UKC RS)
Kompanija TeleGroup iz Banjaluke je prošle sedmice isporučila Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske najneophodnija sredstva za dezinfekciju, kako bi podržala zdravstveni sistem u borbi suzbijanja pandemije virusa COVID-19.

Isporučeno je 1.000 litara medicinskog alkohola i 200 kg granulate za dezinfekciju podova što je ovoj medicinskoj ustanovi bilo najpotrebnije u ovom trenutku, pored maski i specijalnih zaštitinih odijela koja nisu lako dostupna na tržištu, saopšteno je iz TeleGroup-a.

- U ovom trenutku smo uspjeli da nabavimo dezinfekcioni materijal koji je bio prijeko potreban našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji, a preostalu deficitarnu zaštitnu opremu ćemo pokušati da nabavimo u narednom periodu. Trudimo se da, kao dio poslovne zajednice, damo podršku našem zdravstvenom sistemu koji se iz dana u dan bori za živote naših sugrađana - izjavio je ovom prilikom Dragan Zlokapa, direktor kompanije TeleGroup Banjaluka.

Osim podrške zdravstvenom sistemu Republike Srpske, kompanija TeleGroup je svojim biznis korisnicima obezbjedila savremene tehnološke alate za rad od kuće. Ovi alati će im pomoći da podjednako produktivno obavljaju sve svoje aktivnosti kako bi se efekti socijalnog distanciranja sveli na minimum i obezbjedio kontinuitet poslovanja.

- Zahvaljujući našim inženjerima i jakoj partnerskoj mreži, do sada smo omogućili značajnom broju naših korisnika iz domena javne uprave, zdravstvenih ustanova, bankarskog sektora i poslovnih asocijacija da besplatno koriste najsavremenije alate za digitalnu kolaboraciju. Ovi alati omogućavaju rad sa internim i eksternim timovima, bilo da je riječ o grupnim ili individualnim video sastancima, razmjeni poruka i dokumenata u realnom vremenu ili snimanju sesija sa bilo kog pametnog uređaja. Ovaj način rada je iz naše perspektive, kao tehnološke kompanije, podigao nivo efikasnosti i produktivnosti naših zaposlenih za preko 30% i u vremenu prije pandemije - istakao je Georgije Mihajlović, regionalni direktor IT operacija, TeleGroup.

Kompanija TeleGroup će nastaviti sa pružanjem podrške zdravstvenom sistemu Republike Srpske kao i društvenoj i poslovnoj zajednici kroz slične akcije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.