Izvor: biznisinfo.ba | Ponedjeljak, 23.03.2020.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bekto i EMKA doniraće dva respiratora goraždanskoj bolnici

Goražde (Foto: Gorazde.ba)
Goraždanski privrednik, vlasnik kompanije AC Unity Redžo Bekto i kompanija EMKA obezbijedili su dva respiratora za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.

Kako je stanje sa tehničkom i medicinskom opremom u Kantonalnoj bolnici Goražde jako teško, što zbog finansijske situacije, što zbog otežane nabavke pojavom koronavirusa, svoju ljudskost i društvenu odgovornost pokazali su pojedinci i kompanije koje rade na ovim prostorima.

– Oprema je trenutno jako tražena pa je i skoro nemoguće naći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika uspijemo da dođemo do dobavljača. Dva respiratora su kupljena privatnim sredstvima Redža Bekta i sredstvima kompanije EMKA, te danas kreću iz Njemačke prema Goraždu i u narednih par dana biće isporučeni kantonalnoj bolnici Goražde – rekao je Bekto za portal Goražde Online.

On je zajedno sa Amirom Ćoralićem iz kompanije Bekto privatnim sredstvima već jutros nabavio i preko stotinu profesionalnih zaštitnih odjela za potrebe Kantonalne bolnice Goražde.

– Ovim pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta. U stalnom sam kontaktu sa poznanicima, prijateljima i činim nadljudske napore da što hitnije obezbjedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobjediti i ovu bitku – kazao je za Goražde Online Redžo Bekto vlasnik kompanije AC-unity.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.