NavMenu

Japan donirao novac za nabavku dva ambulantna vozila za Dom zdravlja u Banjaluci

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 20.11.2019. 10:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com)Ilustracija
Dom zdravlja u Banjaluci dobiće dva nova ambulantna vozila, a sredstva za nabavku, u iznosu od 153.000 KM, donirala je Vlada Japana.

Ova donacija treba da bude uručena ove srijede, a u Domu zdravlja kažu da su prošle godine aplicirali za dodjelu grant pomoći prema japanskoj ambasadi u BiH za projekat donacije sredstava za nabavku dva sanitetska vozila.

- Grant ugovor s Ambasadom Japana u BiH potpisan je 5. marta, a nova funkcionalna vozila će umnogome olakšati prevoz pacijenata - kazali su za Nezavisne novine u Domu zdravlja.

Dodaju da ova ustanova, koja je prema kapacitetima najveći dom zdravlja u RS, na godišnjem nivou pruži oko 4.500.000 usluga u 35 objekata na području grada.

Ističu da poseban problem, koji će biti olakšan novim sanitetskim vozilima, predstavlja što se za prevoz pacijenata van RS koriste kola kojima je prošao vijek upotrebe, kako u pogledu pređenih kilometara, tako i u pogledu starosti.

- Osim prevoza hitnih stanja na teritoriji grada, Dom zdravlja obavlja i prevoze pacijenata u druge zdravstvene ustanove van RS, a tokom deset mjeseci ove godine obavljeno je 326 takvih prevoza - objasnili su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


U Ambasadi Japana u BiH su rekli da je projektom u okviru GAGP programa Vlada Japana dodijelila grant od 154.362 KM Domu zdravlja za nabavku vozila.

- Vlada Japana je dodijelila oko 160 mil KM za opremanje ukupno 168 domova zdravlja i bolnica medicinskom opremom širom BiH tokom protekle 22 godine kroz GAGP i General Grant Aid programe - rekli su u ovoj ambasadi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.