NavMenu

Vlada Japana dala grant za nabavku mamografa u Domu zdravlja Žepče

Izvor: eKapija Utorak, 29.10.2019. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Vlada Japana dodijelila je grant od oko 136.200 KM Domu zdravlja Žepče za nabavku aparata za mamografiju i defibrilator, a primopredaji je u ponedeljak, 28. oktobra, prisustvovao Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamoto, prenosi portal Start BiH.

- Ovom donacijom Dom zdravlja sada može pružati odgovarajuće medicinske usluge, a godišnje će primati oko 1.500 pacijenata koji trebaju obaviti pretrage mamografskim aparatom i oko 100 pacijenata godišnje kojima treba korištenje defibrilatora – saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.


Vlada Japana pridaje veliki značaj poboljšanju zdravstvenog okruženja u BiH i dodijelila je približno 160 mil KM za opremanje ukupno 168 domova zdravlja i bolnica medicinskom opremom širom zemlje tokom proteklih 22 godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.