Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 23.09.2019.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija Širbegović donirala betonske nosače za izgradnju mosta u novotravničkom naselju Stojkovići

Kompanija Širbegović inženjering iz Gračanice donirala je betonske nosače u vrijednosti 35.000 KM za izgradnju mosta u novotravničkom naselju Stojkovići.

- Jako nam je drago da smo ispunili obećanje koje smo dali. Bili smo spremni da odmah izvršimo izradu i montažu grednih nosača. Međutim, morali smo da sačekamo da se provede procedura ugovoranja i izrade obalnih nosača, na koje se oslanjaju naši nosači. Po ispunjenju uslova za izradu nosača pristupili smo završetku posla, iako su nam kapaciteti prebukirani sa vrlo zahtjevnim ugovorima. Uprkos tome dali smo prioritet izradi nosača i završetku projekta, uvažavajući značaj mosta za građane - rekao je direktor ove kompanije Faruk Širbegović.

Istakao je da ovo nije prvi, a ni posljednji put, da će Širbegović inženjering davati ovakav vid donacija.

- Kao što je rekao naš čuveni pisac Ivo Andrić, poklanjajući kompletan iznos dobijen Nobelovom nagradom od milion dolara za razvoj biblioteka u Bosni i Hercegovini - "Svaki je pojedinac dužan da vrati dug zajednici".

Očekuje da će uskoro učestovati u obnovi i izgradnji mosta između Općine Petrovo i Općine Gračanica koji je oštećen u toku rata.

- Dali smo obećanje i nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da to i uradimo, čim se stvore uslovi za obnovu mosta. Mostovi spajaju i povezuju ljude i zbog toga ćemo u granicama naših mogućnosti nastaviti dosadašnju praksu doniranja glavnih nosača za mostove - zaključio je Širbegović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.