Izvor: eKapija | Subota, 31.08.2019.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija m:tel poklonila dijagnostički aparat Domu zdravlja Drvar

Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Predstavnici kompanije m:tel, zajedno sa konzulom Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru Predragom Mitićem uručili su donaciju ove kompanije Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Drvar.

Riječ je o imunodijagnostičkom aparatu, koji će građanima ove opštine omogućiti dijagnostiku za koju su ranije upućivani u Banjaluku ili u Livno. Između ostalog, na navedenom aparatu mogu da se rade srčani markeri, tumorski markeri, te hormonski status štitne žlijezde, kao i niz analiza poput markera upalnih stanja za blagovremeno postavljanje dijagnoze i pružanje adekvatne medicinske pomoći.

Kako ističu u m:tel-u, društvena odgovornost je način poslovanja koji u ovoj kompaniji zauzima važno mjesto, a sve s ciljem stvaranja što boljih uslova za život svih građana. Stoga ulaganje u zdravlje, već decenijama unazad uživa konstantnu podršku ove kompanije, kako za veće centre, tako i za manje zajednice poput opštine Drvar.

Vanja Balaban, v.d. direktora Doma zdravlja Drvar, zahvalila je m:tel-u i Konzulatu Srbije na ovoj vrijednoj donaciji i istakla kako će ovaj medicinski aparat pomoći građanima Drvara i Bosanskog Grahova u unapređenju zdravstveno zaštite, prenosi biznisinfo.ba.

Donacija medicinskog aparata Domu zdravlja, nastavak je podrške opštini Drvar koju je m:tel realizovao u prethodnom mjesecu, kada je uručio sportsku opremu ustanovama i klubovima u ovom gradu, a u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.