NavMenu

Klinici za dječije bolesti UKC RS donirani aparati koji pomažu prijevremeno rođenim bebama

Izvor: eKapija Utorak, 20.08.2019. 15:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tisskananat/shutterstock.com)Ilustracija
Klinika za dječije bolesti UKC RS primila je donaciju vrijednu 31.500 KM, kojom je Odjeljenje intenzivne njege i terapije opremljeno s dva CPAP aparata za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi, dok je Odjeljenje patološke neonatologije s prematuritetom dobilo sedam pulsnih oksimetara za neinvazivno mjerenje zasićenosti krvi kisikom i pulsa novorođenčeta.

Ova važna oprema pomoći će stručnom medicinskom kadru ove Klinike u pružanju bolje njege prijevremeno rođenim bebama koje, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, spadaju u kritičnu kategoriju novorođenčadi. Donaciju je osigurala kompanija Coca-Cola u BiH u okviru projekta "Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice", saopšteno je iz UKC RS.

- Zahvaljujem Coca-Coli u BiH na ovoj vrijednoj donaciji, koja će nam pomoći da nadogradimo savremenu opremu i u našoj klinici djeci pružimo još kvalitetnije liječenje u skladu s najvišim evropskim standardima. S obzirom na to da je riječ o donaciji namijenjenoj prijevremeno rođenoj djeci kao najosjetljivijoj kategoriji naših pacijenata, ona ima još veći značaj. Također pozivam sve druge pojedince, udruženja i ostale privredne subjekte koji su u mogućnosti da prate ovaj svijetli primjer, kako bismo svi zajedno doprinijeli razvoju najznačajnijeg kliničkog centra u regionu - rekao je generalni direktor UKC RS prof dr. Vlado Đajić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.