Izvor: eKapija | Petak, 28.12.2018.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sportek donirao ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Kotor Varošu

Ilustracija (Foto: Gergely Zsolnai/shutterstock.com)
Fabrika obuće Sportek, koja zapošljava oko 1.900 radnika, donirala je novi ultrazvučni aparat u vrijednosti 72.000 KM kotorvaroškom Domu zdravlja Sveti Pantelejmon, saopšteno je na sajtu Opštine Kotor Varoš.

Vlasnik fabrike obuće Sportek Federiko Zeketo je istakao da je ovo bila obaveza rukovodstva fabrike koja zapošljava najveći broj radnika na području opštine, jer će se time značajno podići kvalitet usluga ove ustanove.

- Vidjeli smo da se Dom zdravlja u značajnoj mjeri modernizovao u protekle tri godine i naša je obaveza bila da se i mi uključimo u tu pozitivnu priču donacijom ultrazvučnog aparata, koji ima širok spektar dijagnostičkih mogućnosti - rekao je Zeketo.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić se zahvalio rukovodstvu Sporteka na donaciji.

- Kupljeni ultrazvučni aparat će unaprijediti preglede žena i trudnica, jer služi za prevenciju ginekoloških problema kao i za praćenje trudnoće, i praćenje razvitka ploda, a ima i memoriju koja daje mogućnost upoređivanja rezultata što je veoma značajno kod pregleda trudnica - naglasio je Bibić i dodao da će u ovoj godini biti realizovano još nekoliko projekata u vrijednosti 500.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je izrazio zadovoljstvo što je nakon 20 godina kotorvaroški Dom zdravlja dobio novi ultrazvučni aparat.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.